joi, 7 iulie 2011

Cum sa rezolvi o situatie jenanta?

Cum sa rezolvi o situatie jenanta?

Estetica
Oare cui nu i s-a intamplat sa mai si barfeasca, uneori? Si, unde te intalnesti cel mai adesea cu acest lucru, daca nu intr-un salon de coafura?
Stai, in asteptarea uscarii parului tau, langa o doamna care intra in vorba cu tine. Discutia aluneca, usor, spre locul de munca, spre cat de nesuferiti sunt sefii si, fara sa-ti dai seama, vorbesti despre sotia sefului tau (si, nu neaparat de bine!).
Iti spui, cu sinceritate, parerea: in ciuda autoritatii de care da dovada dl. Popescu fata de subalterni, cand il suna sotia, are o atitudine schimbata. Este parca mai umil, : umil, nu ii raspunde decat cu cate un timid “da”, si asa mai departe. Cand ajungi pe scaunul hair-stylist-ului tau, acesta te intreaba, mirat, de unde o cunosti pe dna Popescu. Stupoare! Afli ca este chiar ea sotia sefului!
Cum solutionezi situatia, dat fiind ca este alaturi de tine si, acum, stii cine e?
Aplicand regula de trei simpla, poti iesi onorabil dintr-o aparenta incurcatura in care ai intrat lasandu-te antrenata in discutie:

Fii tu insati!

Este indicat sa te prefaci ca nu stii nimic si te comporti, in continuare, ca atare dar ai grija sa conduci tu, de asta data, discutia intr-o directie care sa iti convina.

Da dovada de diplomatie!

Iti exprimi admiratia pentru femeile puternice care stiu sa isi croiasca un drum in viata bazat pe respect. Pentru femeile care stiu sa pastreze un echilibru in familie, in special daca au o cariera infloritoare. Pentru femeile puternice care stiu sa lupte pentru ce e este al lor.

Fii politicoasa!

Ia-ti ramas bun politicos si, inainte de despartire, nu uita sa ii mai faci un compliment legat de tinuta si de coafura reusita pentru care a optat.

Solutionarea unor asemenea situatii poate diferi, in functie de temperamentul fiecarei persoane, de ingeniozitatea si spontaneitatea de care poate da dovada.
Si, asa cum diversitatea caracterizeaza relatiile interumane, tot asa, fiecare individ, se poate confrunta cu probleme diferite ale tenului.
Rezolvarea unor astfel de probleme ale tenului, in functie de tipul acestuia, se poate face urmand procesul deingrijire a tenului in trei pasi Nivea, pasi pe care, daca ii respecti intocmai, vei obtine mult doritele rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu