sâmbătă, 9 iulie 2011

10 motive pentru a manca mai multa ciocolata

10 motive pentru a manca mai multa ciocolata

La doctor pe tocuri
Ciocolata a fost un aliment interzis ani la rand de nutritionisti, a fost considerata “un pacat”, a fost responsabila pe nedrept pentru aparitia si intretinerea cosurilor si punctelor negre, a fost ocolita pentru ca implineste silueta si, in general, femeile din intreaga lume au considerat-o o delicatesa periculoasa.
Iata insa ca miturile s-au spulberat si medicii sustin ca ciocolata a fost folosita si in trecut pentru vindecarea tuberculozei, oboselii cronice, diareei, digestiei anevoioase, virilitatii scazute si problemelor de respiratie.
Cercetari recente au descoperit multe beneficii ale ciocolatei. Insa trebuie sa tinem cont de ce fel de ciocolataconsumam. Multe tipuri sunt bogate in calorii, zahar si grasimi saturate. Pentru a maximiza beneficiile ciocolatei, trebuie sa evitam consumul acelor batoane super procesate, care contin zahar rafinat si lapte gras, alune, fructe confiate si alti aditivi.
Cea mai buna ciocolata este cea mai “neagra” pe care o gasiti, neprocesata, cu aroma puternica si cu un continut de cel putin 60% cacao.

Ciocolata si beneficiile pe care le aduce organismului

1. Reduce tensiunea arteriala

Anumite substante din cacao (procyanids) ajuta la stabilizarea tensiunii. Cercetatorii au afirmat ca ciocolata neagra este aproape la fel de eficienta in reducerea tensiunii ca si medicamentele clasice antihipertensive.

2. Imbunatateste fluxul sangvin spre creier

ceasca de cafea
Universitatea din Nottingham a declarat ca bauturile care contin cacao imbunatatesc fluxul sangvin pentru cel putin 2-3 ore de la consum. Ei sustin ca ciocolata neagra ajuta creierul sa lupte impotriva insomniilor, oboselii si chiar impotriva imbatranirii.

3. Ciocolata imbunatateste starea de spirit

ciocolata mult iubita
Cofeina si alte substante din ciocolata neagra te ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si diminueaza simptomele premenstruale. Specialistii sustin ca feniletilamina (o substanta din ciocolata neagra) ne ajuta sa ne simtim… indragostiti!

4. Previne distrugerea celulelor din organism

10 motive pentru a manca mai multa ciocolata
Nu trebuie consumata decat ciocolata cea mai neagra posibila, ca sa beneficiezi de acest avantaj!

5. Imbunatateste nivelul zaharului din sange

tablete de ciocolata
Asta daca nu consumi ciocolata cu lapte, cu alune sau cu stafide, care are ca rezultat exact opusul – cresterea zaharului din sange.

6. Reduce riscul unui atac de cord

Cercetatorii sustin ca daca vei consuma cateva patratele de ciocolata neagra pe zi, vei reduce riscul de a muri din cauza unui atac de cord cu pana la 50%.

7. Ajuta la imbunatatirea sindromului de oboseala cronica

Un studiu din Statele Unite a demonstrat ca adultii care consuma zilnic 2-3 bucatele de ciocolata cu 85% cacao sunt mai putin obositi si stresati.

8. Scade colesterolul

cutie cu ciocolati
Dietele bogate in cacao si ciocolata neagra duc la scaderea colesterolului, in comparatie cu dietele in care se consuma ceai, vin si cafea.

9. Imbunatateste procesarea zaharului din sange

Un studiu din Italia a demonstrat ca un consum constant de ciocolata neagra creste metabolismul zaharului din sange si reduce riscul de diabet.

10. Usureaza tusea persistenta

bucati de ciocolati
Un studiu din Marea Britanie a demonstrat ca teobromina, o componenta a ciocolatei negre (de fapt din cacao), este mai eficienta in tuse decat medicamentele clasice.
luat din revista si internet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu