sâmbătă, 9 iulie 2011

O pedichiura fabuloasa

O pedichiura fabuloasa

Cosmetica
A venit caldura, e timpul pentru sandale si pentru afisarea unei pedichiuri ca la carte. Cum o realizezi singura la tine acasa? Te invatam noi astazi. Acorda cel putin o ora de rasfat picioarelor tale si o sa-ti zambeasca frumos din spatele baretelor de la pantofi.
Inainte sa incepi ritualul ai grija sa ai tot ce iti trebuie la indemana:
  • un lighean cu apa calduta (in care poti sa adaugi sapun lichid, uleiuri pentru masaj, felii de catraveti sau petale de flori)
  • un prosop
  • pila pentru calcaie (sau piatra ponce)
  • o crema emolienta pentru picioare
  • ustensilele pentru pedichiura
  • lacul de unghii
Pasul 1: lasa picioarele la inmuiat timp de 10-15 minute; in acest timp te poti rasfata si cu un masaj
periePasul 2: freaca calcaiele si degetele cu o pila speciala sau cu piatra ponce; dupa aceasta procedura sterge bine picioarele cu ajutorul prosopului
Pasul 3: taie unghiile drept, ai grija la colturi, indeparteaza (sau impinge) pielitele si pileste pana ajungi la forma dorita; tips: poti sa folosesti si o crema pentru cuticule
frenchPasul 4: pentru realizarea unei pedichiuri french ai nevoie de o oja alba si inca una pastel (roz sau bej), optional poti sa adaugi un strat de lac la sfrasit; aplica benzile pentru french, aplica oja alba doar in partea superioara si lasa sa se usuce 2-3 minute; la sfarsit aplica oja pastel in doua straturi si asteapta 5-10 minute in functie de viteza de uscare a ojei.
ysl
Propunerea Mayra: set french Yves Saint Laurent Beaute French Manicure Kit – contine un stilou alb care te va ajuta sa trasezi cat mai bine linia alba, plus inca un stilou cu o nuanta pastel.
Pasul 5: maseaza picioarele cu o crema emolienta

Alte sfaturi:

  • sterge excesul de oja cu ajutorul unui betisor de urechi inmuiat in acetona
  • pentru o uscare rapida poti sa folosesti un ventilator cu aer rece
  • o data pe luna foloseste si un exfoliant pentru picioare
despartitorFoloseste despartitoare pentru a impiedica degetele sa se atinga.

opiFoarte hot in acest sezon sunt lacurile de unghii in culori neon, indrazneste sa alegi rozul, portocaliul sau rosul. Propunerea Mayra:oja Opi.
    Pasul 6: incalta sandalele si mergi la o plimbare!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu