vineri, 8 iulie 2011

Despre extensiile de par

Despre extensiile de par

Estetica
Esti nevoita sa astepti sa-ti creasca parul? Ai chef sa-ti schimbi look-ul si sa afisezi o podoaba capilara de vis? Este posibil! Cu ajutorul extensiilor de par. Descopera tot ceea ce ai dorit sa stii pana acum legat de extensiile de par.

Extensiile de par

Mese de par sunt aplicate pe parul tau, pentru a-l coafa, a-l intinde sau a-i da volum. Cel mai greu este sa gasesti mese compatibile cu tipul si culoarea parului tau, pentru ca rezultatul extensiei parului sa fie cat mai natural posibil si pentru ca parul sa ramana rezistent.
Dupa un timp, cheratina (o proteina prezenta in mod natural in par) este cea care intareste parul. Astfel, o suvita poate suporta o greutate de 100 de grame si parul poate suporta o cantitate de 12 tone, in cazul in care scalpul este rezistent! Prin urmare, este normal sa fie folosite suvite pe baza de cheratina, pentru a realiza extensiile de par.

Tehnica extensiilor de par

Exista mai multe tehnici diferite pentru extinderea parului: extensiile la cald, extensiile clip – on si extensiile la rece.
Extensiile de par la rece se realizeaza mai ales pe parul afro: mici inele din metal, fixate la baza parului cu ajutorul unei cleme, sunt folosite pentru a mentine extensiile. Aceasta tehnica permite obtinerea unui par destul de rezistent.
Extensiile de par la rece pot fi realizate, de asemenea, cu ajutorul unui silicon vegetal (denumit „cheratina de sinteza”), invizibil si aplicat suvita cu suvita. Aceste doua metode de extensii de par la rece permit fixarea cu usurinta a meselor de par.
Extensiile la cald se realizeaza cu ajutorul unor cleme de netezire sau cu efect de incalzire. Cheratina aplicata astfel se intareste si se usuca pana cand devine invizibila si imperceptibila. Extensiile sunt, astfel, bine fixate la 0,5 cm de radacina parului.
Exista si extensii clip – on: sub forma de „suvite” de par, se prind pur si simplu de par, cu ajutorul unor cleme din plastic. Sunt extensii care se pun si se pot lua cu cea mai mare usurinta.
Timpul de aplicare al extensiilor este variabil in functie de par si poate dura de la cateva zeci de minute la 5 ore.

Cat dureaza extensiile de par

Depinde de calitatea extensiilor de par, dar niste extensii capilare bine intretinute rezista pana la 5 luni. In general, extensiile de par dureaza aproximativ doua luni, dar trebuie sa mergi frecvent la coafor: aproape in fiecare luna este necesara o vizita, pentru a-ti indeparta firele de par care s-au lipit in cheratina.

Cum se intretin extensiile de par

Este evident ca un par cu extensii necesita multe ingrijiri. Nu este nevoie sa schimbi samponul, dar va trebui sa te speli mai des pe par (de 3 ori pe saptamana). Nu uita sa aplici masti capilare cel putin o data pe saptamana. De asemenea, periaza parul in mod regulat, cu ajutorul unei perii special adaptate, pentru a evita incalcirea.

Efectele adverse

Trebuie sa stii ca extensiile capilare presupun anumite riscuri. Dezavantajul este ca mesele aplicate asfixiaza parul.
Avand mai putin oxigen, parul tau devine fragil, imbacsit, iar in momentul in care indepartezi extensiile de par, este un dezastru.
Un sfat: aplica doar cateva mese, pentru a da o forma coafurii tale, in loc sa aplici extensii pe tot parul.

Cat costa

Preturile incep de la 5 € pe suvita si variaza in functie de par, putand ajunge pana la 1500 de euro. In toate cazurile, este indicat sa te consulti cu coafeza ta. Nu uita ca pretul platit pentru extensiile de par trebuie sa includa si indepartarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu