vineri, 8 iulie 2011

Remedii naturale spa

Remedii naturale spa

Cosmetica
Acum femeile au cate un tip de crema pentru fiecare centimentru de pe corp. Vorba unui prieten: “Asta e magazinul ala la care gasesti crema pentru unghia mica de la piciorul stang?”. Inainte sa existe aceste produse, femeile acordau o atentie mult mai mare remediilor naturale.
Ulei de masline pentru pielea uscata, castravete pentru ochii obositi s.a.m.d. Stiati ca multe centre luxoase de spa folosesc doar remedii naturale?
Iata doar cateva exemple foarte folosite in centrele spa:

1. Fulgi de ovaz

Poti sa folosesti zeama de la fulgii de ovaz pentru a calma si a face pielea mai fina.
Pune un pumn de fulgi intr-o batista curata, inmoaie-o in apa calda si stoarce-o intr-un recipient. Dupa ce ai obtinut destula apa "tulbure" spala-te cu ea pe fata si las-o sa se usuce natural.

2. Nuci

Bogate in uleiuri, nucile se pot utiliza pe post de exfoliator pentru picioare si maini.
Iata un tratament spa: amesteca nuci pisate cu miere si putin ulei de masline pana veo obtine o pasta cu particule mici (asemanatoare cu cele dintr-un tub de scrub). Exfolieaza cu pasta obtinuta mainile si picioarele pentru cateva minute, clateste cu apa calduta.

3. Ulei de avocado

Uleiul de avocado este un remediu perfect pentru pielea uscata si sensibila (este bogat in acizi grasi, vitamina A, C si E).
Combina 1 parte de ulei de avocado cu 1 parte de ulei de Primula (il gasesti la magazinele naturiste – ajuta sinteza colagenului) intr-o sticluta si agita bine. Adauga 5-6 picaturi pe piele si maseaza bine pentru cateva minute, la sfarsitul masajului acopera-ti fata cu un prosop umezit in apa calda.

4. Oul

Oul este perfect pentru par, ii da putere si stralucire.
Expertii iti recomanda sa realizezi o masca de par dintr-un ou, 2 lingurite de ulei de nuca de cocos si 2 lingurite de ulei de susan. Aplica masca pe parul uscat si infasoara-l intr-un prosop inmuiat in apa fierbinte. Lasa masca sa actioneze timp de 5-10 minute.
Spala apoi parul temeinic cu sampon si aplica un balsam.

5. Portocala

Portocalele pot indeparta cu succes pielea moarta/uscata de pe calcaie, coate sau genunchi.
Ce trebuie sa faci? Taie o portocala in doua si stoarce jumatate intr-un recipient. Amesteca sucul cu 1/4 cana de zahar granulat si 1/4 cana de ulei de masline. Amesteca totul pana se tranforma intr-un scrub-gel.
Cu cealalta jumatate freaca cele trei zone (calcaie, coate sau genunchi) cu probleme, iar apoi realizeaza un scrub cu pasta obtinuta. Clateste bine cu apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu