sâmbătă, 9 iulie 2011

Curatarea unui inel cu diamante

Curatarea unui inel cu diamante

Estetica
Secretul obtinerii unui rezultat splendid atunci cand cureti un inel cu diamante sta in indepartarea murdariilor si a resturilor nedorite. Inelele cu diamante care au un design rafinat trebuiesc manipulate cu atentie, in timp ce inelele cu un design simplu cer mai putin efort.
Pasii de baza pentru curatarea si ingrijirea unui inel cu diamante:
Curatarea de casa vs curatarea profesionala. In primul rand, verifica daca diamantul poate fi curatat acasa sau daca trebuie dus intr-un loc specializat. Daca nu esti sigura de tipul metalului, de tipul pietrelor sau de alte lucruri, atunci cel mai bine e sa duci inelul intr-un loc specializat pentru a fi curatat.
Pasii de baza pentru ingrijirea unui inel cu diamante:
  • Pregateste o zona pentru curatat. Cauta un loc foarte bine iluminat. Cand lucrezi cu ceva important, nu doresti sa lucrezi intr-un mediu intunecat. Evita locurile din apropierea crevaselor, fisurilor sau din apropierea chiuvetei deoarece daca scapi inelul intr-un astfel de loc, exista sanse slabe sa-l mai recuperezi. Asa ca stai de parte de locurile mentionate.
  • Indeparteaza fibrele. Foloseste pensete sau alte instrumente asemanatoare pentru a indeparta fibrele sau firele de par intepenite in inel. Poti folosi o lupa pentru a vedea clar.
  • Clateste. Foloseste apa pentru a indeparta murdaria din interiorul inelului. Ai putea sa folosesti apa de la chiuveta dar ai grija sa nu scapi inelul.
  • Solutii de curatat. Cufunda inelul intr-o solutie de curatat. Ai putea sa folosesti amoniac cu trei parti de apa sau ai putea folosi un agent asemanator. Pentru rezultate cat mai bune, cufunda inelul intr-o solutie de curatat. Foloseste manusi cand faci acest lucru pentru a evita leziunile care pot sa apara la nivelul mainilor si a pielii.
  • Periaza. Curata inelul folosind o perie moale. Schimba unghiurile pentru a curata zonele greu de atins.
  • Clateste din nou. Fa acest lucru folosind apa proaspata pentru a indeparta solutia de curatat de pe inel. Din nou, poti folosi apa de la chiuveta, dar ai grija sa nu-l scapi.
  • Usuca. Pentru rezultate stralucitoare, foloseste o carpa fara scame cu care sa stergi inelul.
Daca dupa acesti pasi nu observi nici o schimbare sau daca rezultatul este foarte slab, ar trebui sa repeti procedura. Daca nu ai parte de succes, cel mai bine e sa duci inelul la un bijutier de incredere. Tine minte ca daca iti cureti inelul intr-un mod excesiv ai putea zgaria inelul, in special metalul care nu este atat de tare ca si diamantul. Asa ca nu curata in exces. Pentru o curatare zilnica, ai nevoie doar de o bucata de material fara scame.
Pe langa acesti pasi, ai putea sa indepartezi diamantul de pe inel atunci cand ai parte de activitati mai murdare, precum curatarea casei sau participarea la competitii sportive. Cand observi ca inelul isi pierde din stralucirea initiala, ar trebui sa il lustruiesti din nou. Ai putea, totusi, sa intretii acest aspect zilnic, saptamanal sau lunar.
Avand acum toti acesti pasi la dispozitie, ar trebui sa te bucuri de stralucirea si frumusetea inelului tau cu diamant, care arata ca in momentul in care a fost cumparat din magazinul de bijuterii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu