vineri, 8 iulie 2011

Pedichiura homemade in 6 pasi

Pedichiura homemade in 6 pasi

Cosmetica
Pedichiura perfecta se poate face si acasa. Nu e neaparat nevoie sa vizitezi un centru de spa sau un salon de pedichiura. Cu instrumentele si cu sfaturile potrivite, poti economisi niste bani si poti sa-ti faci singura pedichiura perfecta. Iata cum trebuie sa procedezi.

Nimic mai simplu: pedichiura homemade

Iti poti face singura pedichiura, tinand cont de sfaturile de mai jos:

1. Relaxeaza-ti picioarele

Primul pas pentru o pedichiura homemade perfecta este relaxarea picioarelor. Pregateste-ti un vas cu apa calda. Aseaza-te pe un scaun confortabil si pune vasul in fata ta, pe podea. Introdu picioarele in apa si lasa-le sa se inmoaie in caldura apei pentru aproximativ 15 minute.
Dupa cateva minute de stat in apa, adauga putina sare de baie in amestec, pentru a inmuia si a curata picioarele. Lasa sarea sa se dizolve in apa, pentru a scapa de pielea moarta si de bataturi. Frecarea si masarea picioarelor cu sare va accelera procesul. Granulele de sare ar trebui sa indeparteze orice urme de piele moarta care inca se mai afla pe picioarele tale.
picioare si unghii hidratate

2. Scapa de bataturi

Cand inca sunt in apa, freaca talpile cu o piatra ponce, pentru a indeparta pielea ingrosata. Fa-o ferm, dar totusi cu blandete, pentru a nu irita sau rani pielea.

3. Inmoaie-ti cuticulele

Dupa inmuierea picioarelor si dupa tratamentul bataturilor, sterge-ti picioarele cu un prosop curat. Aplica crema speciala pentru cuticule. Aceasta le va inmuia, pentru a le face mai maleabile. Foloseste un betisor special pentru a impinge cuticulele. Aceasta va facilita aplicarea ulterioara a lacului de unghii.

4. Taie si da forma unghiilor tale

Urmatorul pas implica o unghiera (sau forfecuta) si o pila de unghii, asa ca pregateste-ti instrumentele. Mai intai, taie drept unghiile. Colturile unghiilor trebuie sa fie intotdeauna patrate, astfel incat sa eviti incarnarea lor. Nu taia niciodata din partea laterala a unghiilor. Dupa ce toate unghiile de la picioare au fost taiate si li s-a dat forma, finiseaza cu finete fiecare varf cu ajutorul unei pile de unghii. Aceasta va face ca marginile unghiilor sa devina fine si le pregateste pentru lacuire.

5. Aplica lacul de unghii

Dupa ce ai terminat de taiat si de pilit unghiile, ia un prosop umed si sterge fiecare unghie, pentru a elimina praful ramas de la taiat si pilit. Usuca apoi fiecare unghie in parte. Acum este timpul sa aplici oja. Alege nuanta dorita si incepe aplicarea acesteia. Scufunda pensula in oja si scoate-o incet din sticluta eliminand, in acelasi timp, excesul.
pedichiura homemade
Lacuieste-ti unghiile din interior spre exterior, dintr-o singura miscare. Asigura-te ca lacul e aplicat uniform. Aceasta tehnica va evita intinderea lacului. Repeta procesul pentru fiecare unghie si lasa primul strat sa se usuce. Dupa ce acesta este uscat, aplica al doilea strat de lac. Lasa-l si pe acesta sa se usuce, inainte de aplicarea stratului final pentru stralucire.

6. Crema pentru picioare pentru pedichiura homemade

Dupa aplicarea stratului final, evita sa-ti misti degetele si picioarele pana cand acesta se usuca complet. Dupa ce stratul final s-a uscat, rasfata-ti picioarele aplicand o crema pentru picioare.
Iti place sa-ti faci singura pedichiura sau preferi sa mergi la salon?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu