vineri, 8 iulie 2011

Sfaturi pentru vopsirea parului acasa

Sfaturi pentru vopsirea parului acasa

Cosmetica
In vremurile economice de astazi, poate fi dificil sa gasesti loc in bugetul familiei pentru excursii costisitoare la salonul de coafura.
Din fericire, companii ca Clairol si Redken ofera truse de vopsit pentru acasa care sa iti ofere senzatia ca ai fost la salon pentru o sesiune speciala de vopsire a parului. Folosirea acestor truse te poate ajuta sa economisesti bani si sa obtii niste rezultate minunate.
Foloseste aceste sfaturi pentru a obtine cele mai bune rezultate cu produsele pentru vopsit acasa.

Folosirea nuantei parului tau


Una dintre partile de baza ale vopsitului acasa este alegerea nuantei care ti se potriveste cel mai bine. Daca te-ai mai vopsit pe par inainte, poti folosi aceeasi nuanta. Dar, daca e prima oara cand te vopsesti acasa, trebuie sa iti alegi cu grija cea mai buna nuanta. Priveste atenta la culoarea actuala a parului si incearca sa o potrivesti cu mostrele de pe cutiile de vopsea. Daca vrei sa incerci o alta nuanta, tine cont de culoarea tenului si a ochilor modelelor de pe cutiile de vopsea. Daca alegi o culoare unde modelul are culoarea ochilor si a pielii asemanatoare cu a ta, vei fi multumita de rezultate. Se recomanda ca femeile care se vopsesc acasa sa nu incerce culori cu mai mult de doua nuante peste culoarea lor actuala. De exemplu, o femeie bruneta nu ar putea sa se vopseasca blond, folosind o trusa ieftina, de la magazin.

Citeste instructiunile de pe cutia vopselei


Inainte de a aplica noua culoare, citeste cu atentie toate instructiunile. Daca ai impresia ca trebuie sa te concentrezi doar pe etapele vopsitului, mai gandeste-te! Trebuie sa citesti si pasii pregatitori procesului de vopsire. Pe langa acestea, majoritatea truselor de vopsit solicita ca utilizatorul sa faca un test de alergie de 24 de ore, ceea ce e vital pentru sanatatea ta pe timpul vopsirii. Desi sunt rare, alergiile la vopseaua de par sunt mortale si acest test te va ajuta sa eviti problemele grave.

Tehnici de vopsire acasa


Desi bazele aplicarii vopselei includ amestecul solutiei, aplicarea solutiei pe par, asteptarea pentru o anumita perioada predeterminata pentru a se prinde culoarea si spalarea parului cu samponul inclus, sunt niste lucruri pe care le poti face si tu pentru a asigura o aplicare usoara si rezultate. Daca aplici chiar tu vopseaua, asigura-te ca iti imparti parul in patru sectiuni. Incepand de la baza, aplica solutia si urca spre scalp. Dupa ce ai saturat zona scalpului, continua prin a masa culoarea intr-una din cele patru parti. Repeta procedeul cu fiecare parte. In final, aduna-ti tot parul saturat intr-un coc, deasupra capului. Apoi, asigura-te ca astepti exact perioada de timp indicata pe cutia vopselei pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu