vineri, 8 iulie 2011

Secretele machiajului de petrecere

Secretele machiajului de petrecere

Cosmetica

Ce fel de make-up preferi? Natural, care nu-ti da multe batai de cap, cu accent pe ochi sau pe buze, sau unul strident, care sa iti semnaleze prezenta de la departare?
In timpul zilei, la serviciu, intalniri sau la o cafea cu prietenele este indicat sa renunti la “artificii” si sa pastrezimachiajul intr-o zona cat mai discreta. Ai nevoie de o crema lejera, cu factor de protectie, putina pudra pe nas, mascara si gloss.
Insa, daca esti invitata la o petrecere (si iata ca se apropie sezonul!), un mic detaliu va face diferenta dintre fata-cea-de-toate-zilele si diva-sexy.
Iata mai jos cateva secrete ale unui machiaj perfect!

Pentru o petrecere foarte eleganta!

  1. Vei face senzatie daca vei alege sa porti doar un ruj bogat, in culoarea prunei. Da, este indraznet, insa vei obtine o nota de eleganta si rafinament, ceea ce nu poate sa-ti dea un simplu ruj rosu. Iar aceasta nuanta merge perfect cu o rochie orange, decoltata discret!
  2. Un finish mat este mult mai indicat decat unul stralucitor. Foloseste un creion de buze in acceasi nuanta pentru a trasa nu un contur, ci linii fine in jurul buzelor care sa impiedice intinderea rujului. Acesta se aplica cu ajutorul degetelor, pentru un efect glamour.
  3. Daca alegi un ruj “puternic”, renunta la blush, iar ochii se pot contura intr-o nuanta subtila de maro si cu un strat de mascara.
  4. Nu opta pentru aceeasi culoare a rujului si a lacului de unghii. Este un pic prea mult! Insa doua variatii ale aceleiasi culori pot crea o simetrie sofisticata.
  5. Pentru o piele foarte deschisa la culoare – alege rujul in nuanta fructelor de padure; pentru un ten olive/medium – rujul in nuanta prunei coapte; iar pentru pielea inchisa la culoare – rujul in nuanta stafidelor.
    machiaj pentru petrecere foarte eleganta

Pentru o petrecere – cocktail!

  1. Incepe cu o baza de fond de ten, apoi cu o adiere de pudra.
  2. Defineste-ti sprancenele cu un creion intr-o nuanta mai deschisa decat culoarea lor naturala.
  3. Pe pometi aplica un blush discret in nuanta golden bronze.
  4. Contureaza-ti ochii cu un creion negru sau cu un tus rezistent la apa. Aplica un fard bej-auriu pe pleoapa superioara si doua straturi de black mascara rezistent la apa.
  5. Buzele se pot colora intr-o nuanta de bej nud si cu putin gloss auriu.
  6. Oja trebuie sa fie intr-o nuanta light-aurie, nu foarte “tipatoare” daca a doua zi vei merge la munca.
    machiaj pentru petrecere cocktail


Pentru o petrecere casual chic!

  1. Exfoliaza-ti tenul si ingrijeste-l cu o crema delicata de zi. Dupa cateva minute, poti trece la aplicarea unui fond de ten lichid lejer, in nuanta pielii tale.
  2. Pe pometi foloseste un blush crema intr-o nuanta de roz compatibila cu tenul tau.
  3. Pentru a obtine un luciu natural si sofisticat, aplica o crema sau o pudra usor stralucitoare pe pometi, pe nas, pe tample si pe barbie.
  4. Pe pleoape poarta o nuanta argintie, foarte discreta, si contureaza-ti ochii doar cu un strat de mascara.
  5. Pentru buze alege un ruj intr-o culoare naturala sau un gloss roz, fructat.
    machiaj pentru petrecere casual

Sfaturi pentru un machiaj perfect!

  1. Fondul de ten trebuie sa fie light si il poti folosi doar daca ai neaparat nevoie. Orice este prea mult se va aduna in linii subtiri pe fata ta sau si mai rau, va ramane imprimat pe hainele barbatilor care te vor invita la dans.
  2. Aplica machiajul in straturi fine, indiferent daca este vorba despre corector, fard de pleoape sau ruj. Doua – trei straturi subtiri vor “tine” toata noaptea, comparativ cu unul singur, dar mai consistent.
  3. Foloseste pudra cu atentie la machiaj! Pe fata ta un strat gros de pudra va arata urat dupa cateva ore si iti va accentua ridurile. Mai bine renunta complet la pudra si foloseste doar o varianta translucida pentru zona T, cand aceasta straluceste prea tare.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu