vineri, 8 iulie 2011

Exercitiile fizice: 10 beneficii uimitoare

Exercitiile fizice: 10 beneficii uimitoare

Dieta&Fitness
Pentru majoritatea oamenilor, pierderea kilogramelor este principalul motiv pentru care fac miscare sau chiar exercitii fizice. Dar sunt multe alte beneficii ale sportului, in afara de a “intra” in jeansii skinny.
Exercitiile fizice regulate iti pot imbunatati viata sexuala, scade riscul imbolnavirii de cancer, iti face pielea stralucitoare si multe altele. Daca vrei sa fii in forma sau cauti putina motivatie, iata care sunt cele 10 beneficii surprinzatoare ale sportului.

Exercitiile fizice inseamna sanatate

Iata 10 dintre cele mai importante beneficii obtinute daca exercitiile fizice fac parte din programul tau zilnic:

1. Reducerea riscului de dementa

In decursul anilor, studiile au aratat ca, daca esti activ mintea, iti va functiona mai bine si vei avea mai multa energie. In plus, va scadea riscul sa dezvolti dementa. Cele mai indicate cursuri sunt cele de dans, pentru ca cer o memorie buna si concentrare si sunt de ajutor pentru indivizii cu risc crescut pentru Alzheimer.

2. Reducerea riscului de osteoporoza

Fitness-ul este important pentru sanatatea oaselor, iar exercitiile fizice zilnice pot preveni osteoporoza. Cele mai bune activitati pentru oase sunt: alergarea, ridicarea de greutati, pedalarea, urcarea scarilor, aerobicul, dansul si tenisul.

3. Imbunatatirea vietii sexuale

Specialistii de la Harvard au demonstrat ca 20 de minute de sport pe zi pot imbunatati viata sexuala la femei. Nu doar ca vei slabi si vei fi mai energica, dar te vei simti mult mai atractiva. Din moment ce exercitiile fizice imbunatatesc sanatatea, vitalitatea, statura si increderea in sine, ele pot creste interesul si capacitatea pentru activitatea sexuala. Insa trebuie sa ai grija ca si partenerul tau sa fie interesat de sport. Mergeti la sala impreuna si veti petrece mai mult timp distrandu-va si simtind adrenalina. “Cheful” va veni in mod miraculos!

4. Exercitiile fizice previn atrofierea muschilor

Pe masura ce inaintam in varsta, muschii isi pierd din elasticitate, iar corpul nostru nu mai poate sa-i “sustina” eficient. Exercitiile sunt o parte integranta dintr-o imbatranire… sanatoasa si frumoasa. Metabolismul va fi la un nivel ridicat, vei avea mai multa putere si curaj sa infrunti viata si vei preveni caderile, atat de periculoase la o varsta inaintata.

5. Sportul imbunatateste digestia

Exercitiile fizice ajuta stomacul sa “lucreze” mai bine hrana si sa o integreze in sistem. In plus, sportul previne constipatia. Daca vrei sa ai un tranzit perfect, fa mai multe sedinte scurte de sport pe parcursul intregii zile.

6. Reducerea stresului, riscului de depresie si anxietate

In momentul cand esti motivata, exercitiile pot face diferenta. Sportul te poate ajuta sa te relaxezi si sa te simti mult mai bine, iar depresia va disparea ca prin minune, datorita endorfinelor eliberate. In plus, temperatura corpului creste, iar tu obtii o stare de calm.

7. Exercitiile fizice duc la performanta intelectuala

Exercitiile fizice sunt importante pentru imbunatatirea calitatii vietii in general, mai ales cand vine vorba de munca ta. Sportul iti va da incredere in tine, ceea ce te va ajuta sa iti asumi roluri de conducere si sa fii mai bun, dar va creste si concentrarea si capacitatea de a rezolva diverse probleme. Un studiu arata ca 65% dintre angajatii care fac miscare zilnic isi gestioneaza mai bine timpul, au ajuns la performanta si pot munci pe parcursul unei zile intregi fara a simti oboseala.

8. Reducerea riscului de cancer

Persoanele active au sanse mici sa dezvolte cancer de colon sau de san. In 2007, un studiu a demonstrat ca un pas important in prevenirea cancerului la san este activitatea fizica, prin cresterea nivelului de estrogen.

9. Reducerea severitatii unui atac cerebral

Specialistii de la Universitatea din Copenhaga au demonstrat ca, in cazul unui atac cerebral, persoanele care au avut inainte o activitatea fizica mai intensa sunt mai putin afectati si mai repede recuperati decat cei care nu s-au “miscat” deloc. Chiar si activitati ca: munca la domiciliu (curatenie, spalat), plimbarile in aer liber sau joaca alaturi de copii conteaza!

10. Sportul te ajuta sa ai piele fina

Daca vanitatea este motivul numarul 1 pentru a te mentine in forma, adauga o piele stralucitoare pe lista beneficiilor. Exercitiile fizice stimuleaza fluxul sanguin, reduc acneea si inchid porii. Vei arata excelent dupa ce vei face exercitii o perioada si nu vei mai dori sa te opresti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu