sâmbătă, 23 iulie 2011

7 greseli de make-up


Cosmetica
Te machiezi de ani de zile si niciodata n-ai avut probleme in acest domeniu?! Consideri ca nu ai nevoie de specialisti care sa-ti spuna cum arati cel mai bine si care sa iti dea indicatii? Iata ca desi noi credem ca ne machiem “ca la carte”, make-up stilistii considera ca exista cateva greseli general valabile pe care toate femeile le fac, mai devreme sau mai tarziu.
Descopera mai jos cele 7 greseli de make-up!

Tinuta si machiajul

topmodel in rochie verde
Ti-ai cumparat o rochie superba verde si esti la curent cu faptul ca vara aceasta se poarta machiajul stralucitor, in nuante neon? Nimic mai adevarat! Insa, evita intotdeauna sa folosesti pe pleoape nuanta rochiei tale. Rezultatul va fi… grotesc. Cel mai indicat este ca la o rochie colorata sa asortezi un machiaj minimal, bej/nude sau doar rimel si gloss.

Pensarea sprancenelor

sprancene
Pensatul sprancenelor este o pasiune pentru multe femei. Insa nu intotdeauna acestea le ofera forma perfecta, in general, subtiindu-le prea tare. Cel mai indicat este sa mergi la un salon de specialitate, dar daca nu ai timp aranjeaza-ti sprancenele cu un gel special sau cu un creion in aceeasi nuanta, pentru a nu avea un look gen anii ’50.

Fondul de ten

fond de ten
Fondul de ten cel mai potrivit in make-up este cel care se confunda cu nuanta pielii tale. Insa multe femei aleg nuante mai inchise, pentru a parea bronzate. In plus, “uita” sa il intinda perfect, pe gat si decolteu, iar fondul de ten va arata ca o masca. Am vazut aceasta greseala inclusiv la televiziuni celebre! Cel mai indicat este sa folosesti unfond de ten lejer, lichid, exact in aceeasi nuanta cu tenul tau. Poti oferi o tenta de bronz cu putina pudra.

Genele false

modele de gene false
Nu se poarta oricand si oriunde. Multe domnisoare doresc sa arate impecabil si folosesc aceste gene false chiar si ziua, la serviciu. Este o greseala, pentru ca oricat de bine ar fi aplicate, acestea se cunosc si iti dau un aspect fals, incarcat.

Aplicarea pudrei

pudra pentru make-up
Pudra si blush-ul trebuie sa fie bine dozate. Pudra se aplica de pe o perie rotunda, care se scutura de exces. Blush-ul se aplica natural pe pometi, frunte, tample, nas si barbie, insa atat cat sa te “imbujoreze”, nu sa arati ca o papusa Barbie. Poti indeparta excesele de machiaj cu o perie curata sau un servetel. Insa cel mai indicat este sa aplici cate putin din fiecare produs, treptat, pana la un rezultat excelent.

Creionul de buze in make-up

creion de buze
Trebuie sa aiba exact aceeasi nuanta cu rujul. Nu este bine sa folosesti culori diferite, pentru ca rezulatatul este foarte urat. Nu realiza cu acest creion de buze doar conturul, ci deseneaza busele in totalitate, apoi aplica rujul. Intotdeauna indeparteaza excesul cu un servetel.

Aplicarea rimelului

rimel pentru machiaj
Aplicarea rimelului in nenumarate straturi nu arata sexy! Cel mult iti incarca genele si le lipeste. Ar trebui sa cumperi mascara de calitate, exact pentru ceea ce ai nevoie: waterproof daca este vara, de volum, de alungire, pentru curbare. Doua straturi de rimel in make-up sunt suficiente si evita pe cat posibil sa-l folosesti pe genele inferioare, pentru ca te imbatraneste!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu