sâmbătă, 23 iulie 2011

Combate mirosul picioarelor

Combate mirosul picioarelor

Cosmetica
Ai stat vreodata langa o persoana careia ii miroseau picioarele? Sau mai rau, ti-au mirosit vreodata picioarele? In ficare zi, picioarele noastre sunt expuse bacteriilor.
Picioarele sunt mai expuse la bacterii decat alte parti ale corpului. De fiecare data cand ne mutam dintr-un loc in altul, este necesar sa ne folosim picioarele. Mirosul picioarelor apare in urma unei igiene inadecvate. Bacteriile si ciupercile se dezvolta pe picioarele tale daca ele nu sunt spalate cum trebuie, astfel bacteriile si ciupercile vor gasi un loc de supravietuire iar astfel rezulta mirosul picioarelor.
In ciuda acestor lucruri, mirosul picioarelor poate fi prevenit usor. Trebuie doar sa acorzi mai multa atentie corpului tau si sa ai o igiena adecvata. Iata cateva sfaturi utile in combaterea mirosului picioarelor

Fa un obicei din spalatul picioarelor

Exact cum te-ai obisnuit sa te speli pe zi, fa-ti un obicei si din spalatul picioarelor. Prin spalare, ucizi germenii si bacteriile, iar astfel stopezi dezvoltarea lor. Curatarea picioarelor cu sapun, apa si cu o perie, opreste dezvoltarea bacteriilor la nivelul picioarelor. Asigura-te ca iti speli picioarele in mod adecvat astfel incat sa ajungi si in zonele mai greu accesibile din preajma degetelor.

Schimba incaltamintea si ciorapii transpirati cat mai repede

Mirosul picioarelor se dezvolta si datorita pantofilor si a ciorapilor in care transpiri. Cand nu te simti confortabil pentru ca picioarele iti sunt fierbinti si transpirate, ia un prosop si usuca-le inainte de a lua o alta pereche de sosete si o alta pereche de pantofi. Transpiratia care vine de la picioare se lipeste de pantofii pe care ii porti, iar din aceasta cauza, e o idee buna sa iti speli si pantofii. Este recomandat sa folosesti ciorapi din bumbac, matase sau lana pentru ca permit pielii sa respire.

Inmoaie-ti picioarele intr-un lighean umplut cu apa calda

Ia un lighean destul de mare pentru ambele picioare si toarna apa calda in el. Inmoaie-ti picioarele timp de 3-5 minute. Astfel picioarele se vor curata si se vor relaxa.

Foloseste pudra pentru picioare sau pudra de talc

Pudra pentru picioare si pudra de talc previn aparitia transpiratiei datorita faptului ca absorb umezeala. Pudra pentru picioare si pudra de talc vin in arome care ajuta la mascarea mirosului picioarelor. Acesta este un mod relativ usor de a preveni mirosurile obisnuite ale picioarelor precum si dezvoltarea bacteriilor pe picioarele tale.

Foloseste deodorant

Daca metodele de mai sus nu functioneaza, foloseste un deodorant sau un antiperspirant. Ar putea suna ciudat dar este o realitate ca deodorantele sunt si antiperspirante. Deodorantele si ajuta la oprirea dezvoltarii bacteriilor la sub-brat. Acelasi lucru se aplica si la picioare, astfel ca poti folosi deodorantele si pe picioare. Ai putea fi surprins de rezultate.
Mirosul picioarelor este dezgustator, nu doar pentru tine, dar si pentru ceilalti oameni. Asigura-te ca spalarea picioarelor si aplicarea produselor anti-bacteriene devin o rutina zilnica. De asemenea ia in considerare si celelalte remedii, precum pudra pentru picioare si deodorantele. Cel mai bun mod de a lupta cu mirosul picioarelor este prin intermediul unei igiene adecvate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu