vineri, 8 iulie 2011

Tratamente homemade pentru picioare

Tratamente homemade pentru picioare

Cosmetica
Exista o serie de tratamente pe care le poti face la tine acasa pentru a-ti face picioarele sa se simta cu adevarat ingrijite. Urmareste pasii de mai jos pentru un tratament de revigorare a picioarelor tale.

 

1. Inmoaie-ti picioarele

Pentru a indeparta toata pielea uscata si pentru a le relaxa, incepe prin a-ti inmuia picioarele in apa calda vreme de 20 minute. Foloseste un bazin mare in care sa-ti intre amandoua picioarele si umple-l cu apa calda. Poti adauga sare de mare pentru a a juta la inmuierea pielii. Dupa aceea usuca-ti picioarele

2. Scapa de pielea moarta

Odata ce ti-ai inmuiat picioarele, vei vedea o cantitate mare de piele moarta. Exfolierea picioarelor tale este cea mai laborioasa activitate din tot tratamentul balneo. Foloseste o piatra ponce sau o pila pentru picioare si, cu rabdare, indeparteaza pielea moarta incepand cu degetele. Poti folosi si o crema exfolianta pentru picioare pentru a imbunatati operatiunea de exfoliere. Cand picioarele tale nu mai au piele moarta si nici bataturi, clateste-le si usuca-le.

3. Aplica o crema hidratanta pe picioare

Continua tratamentul picioarelor aplicand o crema hidratanta. In urma curatarii intense a picioarelor, este recomandata o hidratare a lor foarte intensa, dar va trebui sa ai rabdare si sa astepti pana cand toata crema va intra in piele. Intinde crema pe toata talpa piciorului, dat nu uita nici gleznele si pulpele.

4. Fa-ti pedichiura

Ultima si cea mai creativa parte a tratamentului balneo pentru picioarele tale este pedichiura. Incepe prin a curata unghiile si a indeparta vechiul lac de unghii. Inmoaie-ti cuticulele folosind o crema speciala pentru cuticule si cu blandete, impinge-le inapoi, folosind unghia sau o ustensila pentru cuticule. Aplica pe unghii lacul pe care l-ai ales. Incepe prin aplicarea unei canitati mari de lac pe mijlocul unghiei si apoi umple marginile, pentru a imbraca unghia complet in culoare. Aplica apoi un lac protector pentru a proteja unghia si lacul de unghii, si apoi, vreme de 10 minute, astepta-le sa se usuce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu