sâmbătă, 9 iulie 2011

Modelarea unghiilor tale

Modelarea unghiilor tale

Estetica
Pastreaza forma si atractivitatea unghiilor tale cu cateva sfaturi simple. Unghiile tale spun multe despre felul in care te ingrijesti. Asa ca e important sa le pastrezi curate si sanatoase ingrijindu-le regulat.
Nu trebuie sa mergi la un salon pentru a aplica un model unghiilor tale. Pastreaza-le perfecte prin modelarea uniforma cu ajutorul unor unelte simple pe care le ai prin casa. Iata cateva sfaturi despre cum sa iti modelezi unghiile pentru a obtine un aspect ingrijit fara a merge la manichiura.

1. Incepe prin a-ti taia unghiile

Inainte de a-ti modela unghiile, ar trebui taiate la marimea corecta. Gandeste-te ce lungime a unghiilor ti s-ar potrivi in viata de zi cu zi (slujba, familie, pasiuni etc). Taie-ti unghiile folosind o unghiera sau o foarfeca de unghii. Daca nu sunt cu mult mai lungi decat ai vrea sa fie, le poti doar pili pana la lungimea corecta. Nu iti pili sau taia colturile unghiilor prea adanc. Acest lucru le slabeste si duce la colturi nemodelate. Pila de unghii ar trebui sa se curbeze doar putin atunci cand iti pilesti colturile. Iar cand tai colturile, o taiere dreapta este ideala. Astfel, obtii destula suprafata a unghiilor pentru a incepe modelarea.

2. Alege forma unghiilor.

Odata ce ti-ai taiat unghiile la lungimea dorita, trebuie sa decizi ce forma ti-ar placea sa aiba. Exista doua forme generale pentru unghii – curbate sau patrate. Daca esti predispusa la unghii incarnate, cele patrate sunt mai utile. Totusi, unele femei prefera aspectul natural al unghiilor rotunde. E vorba doar de preferinta personala.

3. Creeaza forma unghiei

Pentru a incepe modelarea unghiilor, vei avea nevoie de o pila. Tine minte ca atunci cand iti modelezi sau pilesti unghiile, ar trebui sa o faci in aceeasi directie. E important sa urmezi o singura directie pentru ca actiunea contrara va opri temporar cresterea unghiilor tale sau iti va cresta unghia. Pilirea intr-un singur sens creeaza un produs final dragut.
Daca vrei o forma curbata a unghiilor, incepe cu coltul unghiei si pileste-o pana ce se rotunjeste. Urmeaza acelasi procedeu pentru ambele colturi ale pilei. Apoi pileste varful unghiei astfel incat ambele colturi sa fie echivalente. Poti pili si de la un colt la altul, dar perioade mai lungi necesita concentrare mai mare pentru a obtine o uniformizare a unghiilor.
 
Daca preferi sa ai unghii in forma patrata, e la fel de simplu ca si cand ti-ai pili unghiile drept. Asigura-te ca toate marginile unghiilor sunt perfect drepte si nu coboara in colturi. Pileste doar intr-o directie si cand ai terminat, unghiile tale ar trebui sa aiba varful plat si colturi patrate.

4. Lustruieste unghiile

Ultimul pas pentru maini perfecte si in modelarea unghiilor este lustruirea. Astfel, vei inlatura orice parte dura de pe margini si va adauga putina stralucire unghiilor tale proaspat modelate. Ar trebui sa folosesti o pensula de lustruire. Trece-o peste intreaga unghie si peste partea pe care tocmai ai modelat-o. Folosesti o pila foarte fina pentru acest proces, in cazul in care nu ai o pensula si lustruieste doar marginile. Lustruirea te va ajuta sa iti perfectezi forma unghiilor si le va oferi luciu. Astfel, unghiile tale vor arata sanatoase si la moda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu