sâmbătă, 9 iulie 2011

Maine crapate

Cosmetica
Mainile crapate sunt adesea asociate cu imbatranirea. Dar, stiai ca mainile uscate si crapate pot fi intalnite si la tineri? Desi, acest fapt are o stransa legatura cu imbatranirea, cauzele pot fi o alimentatie necorespunzatoare, lipsa exercitiului fizic, si o insuficienta a ingrijirii pielii mainilor.
Mainile aspre nu sunt o problema daca sunt intalnite la persoanele trecute de varsta tineretii. Dar, daca esti tanara si ai mainile crapate, se poate sa nu fie prea dragut. Urmeaza cateva sfaturi sa scapi de aceste maini aspre.
  1. Foloseste o crema de maini: Datorita efectelor de hidratare, crema de maini este extrem de eficienta pentru indepartarea crapaturilor. Partea cea buna este ca exista o intreaga varietate de creme pe piata, astfel ca ai multe optiuni. Alege o crema de maini benefica pentru pielea ta. Crema ar trebui sa fie aplicata pe dosul mainii. Si dupa cateva zile de folosire, vei observa rezultatele vizibile.
  2. Aplica pielea artificiala. Aceasta indeparteaza celulele moarte ceea ce in timpul procesului da nastere la celule noi. Are un efect benefic pentru mainile crapate . Tratarea cu piele artificiala se realizeaza intr-o clinica dermatologica, desi produsele de ingrijire a pielii mainilor se gasesc in magazinele cosmetice. In momentul in care cumperi un produs pentru a-ti ingriji pielea, nu uita sa te informezi mai intai de numele brand-ului.
  3. Protejeaza mainile impotriva riscului radiatiilor solare. Asa cum pielea necesita o crema pentru protectie solara, asa si mainile trebuie sa fie protejate impotriva radiatiile solare pentru prevenirea aparitiei mainilor aspre. Fie ca este innorat sau ploua, trebuie sa folosesti o astfel de crema zilnic. Pentru o protectie extra, aplica zilnic crema pe pielea mainilor tale.
  4. Urmeaza o dieta sanatoasa. O dieta sanatoasa reduce imbatranirea pielii. Asadar, contribuie o mod natural la prevenirea si eliminarea mainilor crapate. Va trebui sa maresti aportul de alimente bogate in vitaminele A, B, C, D, E si K.
  5. Bea multa apa. Deshidratarea poate produce adesea crapaturi pe pielea mainilor. Hidratarea pielii ar trebui sa intre in rutina ta zilnica. Daca nu obisnuiesti ca consumi apa zilnic, dat fiind faptul ca nu are niciun gust, poti adauga cateva picaturi de lamaie. Astfel ii vei schimba gustul.
  6. Foloseste manusi. Protejeaza-ti mainile printr-o prevenire continua a agravarii crapaturilor. Foloseste manusile antichimice pentru produsele chimice. Daca sunt expuse in mod regulat produselor chimice, mainile tale vor deveni aspre si astfel, exista riscul aparitiei pielii uscate.
  7. Opereaza-te. Daca situatia mainilor tale este grava si nu poate fi tratata prin simple tratamente zilnice, poti lua in considerare si alternativa unei operatii. Operatia presupune micsorarea semnelor si vizibilitate redusa a acestor crapaturi. Aceasta este destul de costisitoare, asa ca ar fi bine sa te pregatesti financiar.
Este bine sa tratezi mainile crapate inca din stadiul incipient. Asadar, cand observi vreun semn, actioneaza rapid si trateaza-le imediat. Poti consulta si un dermatolog pentru cateva recomandari de tratament in functie de tipul de piele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu