vineri, 8 iulie 2011

Mierea – ingredient natural pentru o piele sanatoasa

Mierea – ingredient natural pentru o piele sanatoasa

Cosmetica
Mierea a fost folosita in scopuri medicinale de secole. De fapt, vase pentru miere au fost gasite in mormintele egiptene antice – cu miere care pana azi nu s-a stricat! Inainte ca antibioticele sa fie introduse in anii 1930, mierea a fost folosita pentru tratarea multor afectiuni, dintre cele mai diferite.
Mierea este folosita, in prezent, in numeroase scopuri – atat pentru proprietatile sale antiseptice, precum si ca produs natural pentru ingrijirea pielii.

Mierea si tratamentele cosmetice

  • Utilizeaza intotdeauna miere in stare pura. Multe dintre proprietatile de vindecare gasite in miere sunt distruse de caldura intensa sau de pasteurizare. Prin urmare, va trebui sa eviti mierea comercializata si sa cumperi miere neincalzita sau in stare pura. Cauta in magazinele alimentare cu produse naturale sau organice.
mierea de albine
  • Foloseste mierea ca antiseptic usor. Cand mierea in stare pura este amestecata cu apa, se produce peroxid de hidrogen. Acest lucru se datoreaza uneia dintre enzimele gasite in mierea bruta. Peroxidul de hidrogen este un antiseptic usor.
  • Mierea ajuta si la regenerarea tesuturilor. Inainte de pasteurizare, aceasta contine polen, propolis, precum si alte componente care stimuleaza cresterea de piele noua.
    • Exfoliaza cu ajutorul mierii. Mierea contine alfahidroxiacizi blanzi, cum ar fi acidul gluconic. Acesti acizi sunt foarte siguri de utilizat pe piele si pot desface legaturile dintre celulele moarte ale pielii, ceea ce face mai usoara indepartarea acestui strat. Retetele homemade cu miere refac elasticitatea pielii, echilibreaza pielea grasa, stimuleaza productia de colagen si minimalizeaza liniile si ridurile, astfel facandu-te sa arati mai tanara.
    • Ajuta-ti pielea sa-si mentina hidratarea. Mierea contine aminoacizi, care ajuta pielea sa retina umiditatea la nivel optim. In plus, continutul de zahar din miere face din aceasta din urma un hidratant excelent. Deci, aplica o masca cu miere in fiecare zi, pentru hidratare!
    retete cosmetice homemade cu miere
    • Redu radicalii liberi cu miere. Din cauza numerosilor sai antioxidanti, mierea protejeaza impotriva radicalilor liberi. Ea poate inversa prejudiciul adus pielii tale de acesti radicali liberi si nu iti usuca pielea, ca si multe dintre sapunuri.
    Acum, ca ai inteles natura dulce a mierii, du-te si cumpara un borcan. Mierea este un ingredient natural regasit in multe retete homemade pentru ingrijirea tenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu