vineri, 8 iulie 2011

Cum sa-ti ingrijesti parul?

Cum sa-ti ingrijesti parul?

Cosmetica
Sampon, balsam, ser, spray, ceara. Universul produselor de ingrijire a parului poate fi extrem de derutant. Dar nu e asa de greu sa-i oferi parului tau ingrijirea pe care o merita.
Industria cosmeticelor castiga enorm lansand pe piata, zi de zi, noi si noi produse de ingrijire pentru parul nostru. Atat de multe branduri, atat de multe promisiuni! Si preturi in crestere. Ar putea un spray, de exemplu, face minuni cu parul tau, minuni pe care un coafor nu le reuseste? Incearca sa iesi din aceasta deruta aruncand o privire pe ghidul urmator.

Ingrijeste-ti parul folosind balsam

Factorii de mediu pot cauza despicarea firelor de par la varfuri. Samponul, in timp ce indeparteaza mizeria de pe par, are marele neajuns ca distruge grasimea naturala a scalpului. Aici intervine rolul balsamului, care restabileste echilibrul si ii confera parului suplete si stralucire. Pentru rezultate si mai bune, obisnuieste-te sa aplici saptamanal o masca hidratanta pentru par.
Cauta sa eviti radacinile parului cand aplici masca. Pune-o cu multa grija doar pe varfurile firelor de par. Un alt lucru de care trebuie sa ai grija este cantitatea: evita sa pui prea multa, deoarece aceasta poate face sa iti simtiparul prea gras, chiar si atunci cand este proaspat spalat. Zvanta-ti parul intr-un prosop (tamponeaza-l doar, fara a-l freca) si limpezeste-l bine dupa cateva minute.
samponarea parului

Fereste-l de caldura

Deseori credem ca cel mai bun mod de a ne aranja parul, mai ales daca este rebel, este sa apelam la aparate care actioneaza pe baza de caldura. Dar, inainte de a folosi aparatul, este bine sa pregatesti parul. La fel ca si pielea, caldura directa, aplicata fara niciun fel de protectie, poate cauza arderi la radacina parului.
Solutia: pulverizeaza pe tot parul o caldura protectoare sub forma de vapori, curenti de aer calduti. Asigura-te ca parul iti este complet uscat inainte de a recurge la folosirea aparatului. Electricitatea si apa nu se impaca.
Dar nu doar caldura artificiala provoaca daune. Daca, in timpul verii, folosim tot felul de produse de protectie a pielii impotriva razelor puternice ale soarelui, de ce nu luam aceleasi masuri de protectie si pentru parul nostru? Si asupra lui razele puternice ale soarelui au aceleasi efecte nocive.

Vopseste-l delicat

Vopsirea parului este considerata ca fiind cea mai daunatoare actiune asupra podoabei capilare. Dar tehnologia a parcurs un drum lung de la nebunia anilor ’80. In zilele noastre, multi coloranti au la baza peroxidul si amoniacul liber, iar unele aduc in componenta lor chiar si balsam special pentru ingrijirea parului. Dar nu uita ca inainte de vopsire sa faci (neaparat!) un test de toleranta!
Pentru a pastra stralucirea parului tau, investeste intr-un regim de protectie a sa folosind produse de colorare speciale, precum vopseaua semi-permanenta cu o durata de  pana la 40 de spalari, ceea ce poate ajuta la intarirea firului de par.
parul vopsit necesita ingrijire sporita

Esti ceea ce mananci

Nu doar ceea ce se vede din exterior conteaza, ci si ceea ce asiguram corpului nostru din interior. O dieta bogata in vitamine va avea o influenta pozitiva asupra calitatii parului nostru.
Pentru stralucire si suplete, doar cu cateva linguri pe zi vei vedea rezultate uimitoare, nu doar in cazul parului, ci si al pielii si unghiilor. Plusul de hidratare pe care, prin folosirea regulata a produsului ce are in compozitie Aloe Vera si afine, il poti asigura organismului tau te va incanta prin efectul obtinut.
Cei din zona Marii Mediterane preaslavesc beneficiile uleiului de masline de mii de ani. Bogat in grasimi bune si uleiuri esentiale, ele hranesc organismul din interior, avand mai putine calorii, iar rezultatul se poate vedea in frumusetea parului stralucitor.

Nu uita de detoxifiere

Samponul are menirea sa iti curete parul, dar ce anume va indeparta samponul? Avand un stil de viata extrem de agitat, nu dispunem mereu de suficient timp pentru a sta sub dus pana ce parul se curata foarte bine. Dupa spalare, chiar daca e bine limpezit, tot mai raman pe par cantitati mici de sampon care duc la formarea de foliculi pe fir.
Rezultatul? Un par tern, obosit. Ciudat, deoarece pe sampon scria “Super lucios”, nu? Dar, pentru a obtine un asemenea par, este necesar sa cureti bine, in profunzime, periodic (cel putin o data pe luna), radacinile parului.
par stralucitor

Sfaturi pentru ingrijirea delicata a parului

Desi parul incurcat nu este atractiv, nu incerca sa il descalcesti cand este ud. Odata ce apa calda este aplicata pe par, radacina acestuia se deschide si firul este mai predispus la deteriorare. De aceea, in loc sa tragi de el pentru a-l descalci, rupand smocuri, cu ajutorul unui pieptene cu dinti flexibili, piaptana-l usor, din aproape in aproape, pana ce obtii rezultatul dorit si vei avea multumirea de a ramane cu un par sanatos.
Daca ai varfuri despicate si nu iti permiti sa mergi la un salon pentru tratarea acestuia, aplica o cantitate mica de vaselina pe zonele afectate. Aceasta functioneaza bine, actionand ca o bariera si stopand procesul de deteriorare  a parului.
Cunosti vechea zicala care spune ca, uneori, este bine sa iti lasi parul liber. Evita, intotdeauna, sa iti legi parul inainte de culcare, pentru a nu te trezi, dimineata, cu parul incalcit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu