sâmbătă, 9 iulie 2011

Cum sa faci un machiaj natural?

Cum sa faci un machiaj natural?

Cosmetica
Machiajul natural este un termen utilizat pentru a descrie un tip de machiaj in care se folosesc tonuri si nuante care le imita pe cele care exista deja in tenul persoanei. Scopul final al aplicariii acestui machiaj este crearea armoniei cu ajutorul a ceea ce a dat natura.
Adeseori, machiajul natural este confundat cu lipsa oricarui machiaj. Lipsa machiajului, insa, implica lipsa de efort si timp alocat, pe cand machiajul natural este exact opusul acestuia din aceste puncte de vedere. Se selecteaza si se aplica cu deosebita atentie, pentru a accentua anumite trasaturi in asa fel incat sa para o frumusete daruita de jocurile aleatorii ale geneticii.
Nu vrem, insa, sa iti dam de inteles ca machiajul natural ar insemna alocarea unui timp foarte indelungat in aplicarea lui si folosirea mai multor farduri. Inseamna doar sa folosesti bine timpul alocat prin aplicarea strategica a acestora. Iti vom explica in continuare cum se face acest lucru.

Pregatirile dinaintea aplicarii unui machiaj natural

1. Trebuie sa incepi intotdeauna prin curatarea, tonifierea si hidratarea tenului. Daca ai un ten matur, foloseste un ser care sa exfolieze bland si sa stimuleze zonele mai netede ale pielii. Serul te va ajuta sa scapi de aspectul lipsit de stralucire si cenusiu al pielii si ii va imbunatati culoarea prin indepartarea celulelor moarte din straturile superficiale ale epidermei.
2. Inainte de a aplica machiajul, studiaza pozele tale din tinerete sau copilarie, ca sa iti amintesti culorile care dadeau aspectul luminos al fetei tale pe vremea cand erai copil. Privind la obraji si buze, poti sa iti faci o idee asupra nuantelor de roz sau piersica pe care ar trebui sa le folosesti. De-alungul anilor, culoarea parului si a pielii se schimba si nu mai au culorile pe care ti le oferea natura candva. De indata ce te-ai uitat la fotografie si ai decis ce fel de culori ar fi naturale pentru pielea ta, restul e simplu de facut.
machiaj

Aplicarea machiajului

1. Pentru un machiaj reusit, trebuie in primul rand, sa corectezi cearcanele de sub ochi, daca e cazul. Oricat ai vrea sa pari de naturala, daca vei avea pungi si cearcane sub ochi, nu vei putea sa pari decat obosita!
machiaj
2. Nu toata lumea are nevoie de fond de ten. O lotiune hidratanta slab colorata este un truc minunat in machiajul natural. Vei oferi astfel pielii tale hranirea pe care o merita si cei avea si un beneficiu in plus, tenta de culoare. De asemenea, poti opta pentru o cantitate mica de fond de ten aplicat doar in zonele inrosite, pentru uniformizarea pielii. Femeile care au nevoie doar de o lotiune hidratanta cu tenta de culoare sunt norocoase. Rezultatul final, care se va obtine prin aplicarea fondului de ten in machiajul natural, este redarea stralucirii tineresti a pielii. De aceea se folosesc rareori cantitati mari de fond de ten sau farduri mate.
3. Obrajii rozalii pe care ii aveai pe vremea copilariei, pot reprezenta o sursa de inspiratie pentru machiajul natural. Foloseste un fard rosu asemanator cu cel din fotografii. Daca nu iti poti da seama de nuanta din cauza slabei calitati a pozei sau a lipsei de culoare, incearca acest truc simplu: ciupeste-ti usor obrajii. Ai insa grija sa nu te ciupesti prea tare, negru si albastrul nu fac parte din schema naturala de culori… O usoara ciupitura iti va indica nuanta naturala de rosu a pielii tale. Aplica fardul rosu pe pometii obrajilor. Poti aplica o nuanta de bronz sau rosu pe zonele fetei care sunt mai expuse la soare, aceasta va da un plus de stralucire naturala. Fii atenta sa nu aplici prea mult fard, in caz contrar vei arata ca arsa de soare.
machiaj natural
4. Machiajul natural al ochilor este simplu. Foloseste nuante neutre. Culori precum gri deschis, maro, piersica si mov confera ochilor un aspect de prospetime, fara sa copleseasca pielea. Aceste culori naturale vor permite trasaturilor tale sa straluceasca prin evidentierea culorii irisului ochiului. Foloseste aceeasi familie de culori pentru ochi, buze si obraji. Ghideaza-te dupa rosul tau natural in alegerea acestor culori. De exemplu, daca ai obraji rozalii si buze de culoare roz, foloseste un mov deschis, un fard de obraji roz si un luciu de buze cu tenta de culoare. Culorile nu vor intra in competitie una cu alta si astfel atentia nu va fi atrasa de acestea ci de prospetimea stralucitoare a fetei.
5. Poti aplica o pudra de contur de culoare deschisa pentru a face ca genele sa para la fel de dese ca pe vremea cand erai mai tanara, dar s-ar putea sa constati ca nu ai deloc nevoie de asa ceva. Nu uita, nici un machiaj nu e reusit daca aplici elemente in exces.
6. Rasuceste-ti genele si aplica un rimel maro sau incolor pentru a adauga lungime acestora. Maro este o culoare care nu va adauga un efect dramatic genelor tale, ci doar le va lungi si va completa zonele care par mai rarite.
machiaj natural buze
7. Foloseste un ruj cremos si de o culoare apropiata nuantei naturale a buzelor tale. Aplica o urma de luciu in zona centrala a buzelor pentru a accentua plenitudinea acestora. In locul rujului cremos, poti folosi un luciu slab colorat. Acest tip de luciu este foarte bun pentru a adauga in acelasi timp o tenta de culoare si luciu buzelor tale.

Este cu adevarat natural acest tip de machiaj?

Raspunsul este da. Machiajul natural este proaspat si luminos, dezvaluind intregii lumi frumusetea ta. Este o contradictie in termeni? Decizia este a ta, insa tine minte: un machiaj clar si curat este un machiaj reusit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu