vineri, 8 iulie 2011

Idei de spa la tine acasa

Idei de spa la tine acasa

Cosmetica
Ti-ai dori sa te destinzi si sa uiti de toate ? Evadeaza in propria-ti baie, transform-o, cu aceasta ocazie, in spa-ul tau de acasa. Musica, lumina difuza, parfumuri discrete…

Spa la tine acasa

Fa-ti propriul ritual

  • Aprinde lumanari : o ambianta difuza este propice relaxarii.
  • Alege o muzica relaxanta, ideala pentru a-ti lasa spiritul sa hoinareasca liber si sa te elibereze de griji.
  • Presara prin baie produse adaptate acestui scop: paiete efervescente, perle stralucitoare, saruri colorate… Imbogateste apa din baie cu parfumuri fine si, astfel, elibereaza-te de tensiuni.
  • Pune uleiuri esentiale in apa de baie. Cateva picaturi sunt suficiente pentru a-ti induce o stare de bine si a invalui corpul intr-un parfum catifelat, lasandu-ti pielea fina si matasoasa. Ceea ce este bine de stiut: lavanda este ideala pentru o baie relaxanta, iar rozmarinul are efect tonifiant daca te simti lipsita de energie.
  • Pune un prosop moale pe marginea vanei. Este mai confortabil pentru ceafa.
Indiciul zilei 8 Iunie: SPA

Arta imbaierii

Pentru a inlatura stresul, fa o baie calda (38 de grade este temperatura ideala pentru eliminarea toxinelor). Nu sta in apa mai mult de 15 minute si, atunci cand iesi din apa, inveleste-te intr-un prosop, fara a te sterge.
relaxare la spa

Spiritul Zen

Ideal pentru a destinde atmosfera, noul spray Relaxation, bazat pe opt uleiuri esentiale, ajuta la alungarea starii de tensiune. Actiunea sa relaxanta si linistitoare favorizeaza starea de bine nu doar in propria baie, ci si in casa sau la birou.
Cum functioneaza? Cate o pulverizare in cele patru colturi ale incaperii te vor ajuta sa patrunzi intr-o atmosfera Zen si linistita.
De notat: Nu il folosi in prezenta copiilor mai mici de trei ani, nici a femeilor insarcinate.

Muzica si relaxare

Pentru a te destinde si mai mult in timp ce faci baie, pune-ti o muzica adecvata. Cu un CD potrivit, te poti lasa linistita in voia viselor. Lasa-te purtata intr-o atmosfera relaxanta, dedicata frumusetii si starii de bine.

Piele catifelata

Pentru a avea o piele neteda, fina si luminoasa, gomajul si ritualul de frumusete sunt de neinlocuit. Acestea permit sa se inlocuiasca celulele moarte, acumulate la suprafata pielii, stimuland, in acelasi timp, regenerarea celulara si micro-circulatia sangvina la nivelul fetei si al corpului.

Ritualul tau de frumusete in propriul spa:
  • Picioarele: Aplica produsul tau pe pielea umeda si apoi, maseaza cu miscari circulare, usoare dinspre talpi spre coapse, fara a freca. Insista in mod deosebit, pe calcaie, glezne si genunchi, zone in care pielea este mai uscata. Urca, apoi, cu masajul, spre fese si spate.
  • Pieptul: Pe aceasta parte a corpului, pielea este mult mai fina. Opteaza pentru un gomaj delicat sau dilueaza produsul pe care il folosesti cu apa, pentru a nu fi prea abraziv. Urca dinspre abdomen spre piept, pana la decolteu. Pe brate si pe umeri, gomajul poate fi mai energic, mai ales la nivelul coatelor.
  • Pentru un gomaj in stil oriental, poti folosi o manusa din loofa (burete vegetal extras dintr-o planta tropicala  alpina), destul de fina sau kassa (manusa de crep folosita in saune), mult mai viguroasa.
  • Limpezeste-ti bine toate zonele corpului supuse procesului de exfoliere cu apa calda si, apoi, termina-ti baia printr-un jet de apa rece, pentru tonifierea pielii.
ingrijirea pielii

Arta gomajului

Pentru o piele catifelata, un gomaj pe saptamana este suficient. Aplica, apoi, in mod sistematic, un produs pentruingrijirea pielii cu efect hidratant, pentru a reface pelicula protectoare a acesteia.

Piele matasoasa

Gomajul pe baza de ceai din Nepal este un produs de ingrijire delicat si generos, care elimina celulele moarte fara a agresa epiderma.
Particulele de bambus niveleaza textura pielii si dau luciu epidermei. Formula bogata in unt de Karite care hraneste pielea, alaturi de  uleiul de piersica si de macadamia, permit o aplicare mult mai usoara si mai cremoasa. Imbogatit cu extract de ceai rosu, acest complex de patru ceaiuri ii amplifica puterea antioxidanta si linistitoare.
Cum se foloseste ?
Se va aplica pe pielea umeda. In timpul masajului, produsul devine mai laptos. Limpezeste, dupa aceea, cu apa din abundenta.
Rezultatul: o piele matasoasa, cu o stralucire minunata.

Ritualul laptelui

Regaseste toata dulceata laptelui in acest gomaj dinamizant, ultra cremos.
In contact cu apa, acest gomaj fara sapun devine o emulsie care exfoliaza pielea moarta cu blandete si voluptate.
Acest gomaj cremos este conceput ca un produs de ingrijire care netezeste pielea fara a o usca si lasa o pelicula de finete. O experienta senzoriala inedita!

Imi hranesc epiderma in profunzime

Intocmai ca fata, si corpul are nevoie sa fie hranit zilnic, mai ales atunci cand temperaturile scad. Iarna, epiderma devine foarte fragila, se inroseste foarte usor si crapa.
relaxare si frumusete
Ritualul tau
  • Dupa dus : nu iti freca pielea ci, invelindu-te intr-un  prosop, lasa-o sa se usuce usor. Apoi, imediat dupa baie, aplica o lotiune de corp hidratanta.
  • Opteaza pentru un produs de hidratare potrivit pielii tale: crema, ulei, lapte… Alege textura care iti place in functie de nevoile tale: opteaza, de preferinta, pentru un lapte, pentru corpul tau in intregime, o crema emolienta destinata partilor foarte uscate (coate, picioare) si o textura uleioasa (daca pielea iti este, de la natura, uscata).
  • Daca folosesti un alt produs de ingrijire a corpului (creme pentru slabire, anti-vergeturi, etc.), aplica-l inaintea cremei hidratante pentru corp.
  • Arta hidratarii

    Laptele de corp hidratant serveste protejarii pielii impotriva agresiunilor exterioare si ii permit sa-si pastreze supletea si delicatetea. Se aplica zilnic, pe o piele curatata, in prealabil, si uscata.
    Pentru a optimiza binefacerile produsului tau hidratant, aplica-l inainte de culcare si imbraca o pijama si sosete din bumbac, pentru a favoriza procesul de patrundere a acestuia in piele. Dimineata, pielea ta va fi delicata si supla.

    Balsam din Orient

    Parfumul de chihlimbar, folosit din cele mai indepartate timpuri ale antichitatii egiptene, simboliza tineretea si frumusetea eterna. Impreuna cu untul de Karite si uleiul de argan, el a dat un produs de ingrijire cu virtuti nutritive si reparatorii, imbogatit cu proprietatile de incalzire si linistire ale chihlimbarului.
    Acest unt din Karite, Farmecul Orientului, este adaptat tuturor tipurilor de piele si se foloseste pe post de crema hranitoare pentru fata, corp si par.
    exfolierea pielii

    Fantezie pentru picioarele goale

    Kenzoki ne face sa avem tot felul de fantezii cu crema sa de masaj pe baza de unt de karite si de cupuaçu pentru picioarele goale. Racoroasa, dar nu prea tare, aceasta crema are un efect de hidratare intens. Cu delicatele sale note de vapori de orez, crema este o incantare pentru simturi.
    Cum se foloseste?
    Aplica balsamul pentru masaj din abundenta si maseaza cu miscari prelungi. Odata terminat, incalta sosetute din bumbac si lasa ca virtutile cremei sa isi spuna cuvantul prin efectul asupra picioarelor tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu