vineri, 8 iulie 2011

Buze uscate si crapate: ce e de facut?

Buze uscate si crapate: ce e de facut?

La doctor pe tocuri
Una dintre problemele care apar odata cu venirea iernii este cea a buzelor uscate si crapate. In aceasta perioada friguroasa buzele au nevoie de o ingrijire aparte.
Incercam mereu sa facem fata capriciilor vremii, protejandu-ne de vant, frig, umezeala si uitand adesea ca sibuzele au nevoie de ingrijire speciala. 

Factorii care favorizeaza craparea buzelor

Cele mai cunoscute cauze care stau la baza uscarii si craparii buzelor sunt: factorii de mediu, deficientele de vitamina A, B sau C si alergiile la anumite produse cosmetice. Totodata, tratamentele medicamentoase sau anumite afectiuni pot fi responsabile de aparitia acestei probleme la nivelul pielii buzelor.  

Tratamente si metode de prevenire

  • Mierea de albine are proprietati antibacteriene si hidratante. Se aplica pe suprafata buzelor timp de cateva minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta. Fa acest lucru in fiecare seara, timp de cel putin o saptamana, este o metoda excelenta de ingrijire a buzelor.
  • Gelul de Aloe Vera ajuta la revigorarea si catifelarea buzelor. Se aplica de cateva ori pe zi.
  • Uleiul de masline hidrateaza buzele uscate.
  • Masarea buzelor cu felii de castravete proaspat este recomandata de asemenea pentru o buna hidratare si ingrijire a buzelor.
  • Smantana aplicata pe buze de mai multe ori pe zi indeparteaza celulele moarte si catifeleaza buzele.
  • Consumul adecvat de lichide previne deshidratarea si uscarea acestora.
  • Exfolierea este un procedeu de ingrijire prin care sunt inlaturate celulele moarte, fiind recomandata inainte de culcare. Se pot folosi produse cosmetice speciale sau scruburi naturiste special create pentru pielea de pe buze.

Balsamul de buze

Balsamul ajuta la pastrarea starii optime de hidratare a buzelor. Totodata, acesta impiedica deshidratarea si previne infectarea fisurilor buzelor. Aplicarea balsamului inainte de culcare reduce riscul de a te trezi dimineata cu pielea buzelor uscate


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu