vineri, 8 iulie 2011

Cum sa-ti protejezi parul de razele solare?

Cum sa-ti protejezi parul de razele solare?

Estetica
Ce bine e sa stai la soare! Nu si pentru parul tau! Fie ca te relaxezi pe plaja, lucrezi in gradina sau te joci cu copiii tai, soarele poate avea efecte negative asupra frumosului tau par. Iata ce ai de facut, pentru a-l proteja:
Ce se intampla cu parul expus prea mult timp la soare? Se oxideaza. Adica trece prin acelasi proces la care il supui atunci cand iti decolorezi (oxidezi) parul, inainte de a te face blonda. Acest lucru dauneaza parului tau, care capata o culoare mai deschisa, pentru ca e slabit si nu-si mai poate pastra pigmentii naturali.
Daca ti-ai pus permanent, ti-ai vopsit parul, l-ai intins cu placa sau l-ai uscat, firele sunt si mai slabe, iar soarele poate avea efecte devastatoare asupra lor. Nu inseamna ca trebuie sa te ascunzi in casa, ci trebuie sa iei anumite masuri pentru a-ti proteja podoaba capilara:

Cum iti protejezi parul de razele UV?

1. Poarta palarie

palarie de paie
E cea mai simpla si cea mai eficienta metoda de a-ti proteja parul. Daca ti-l poti prinde in coc si il poti acoperi cu palaria in intregime, si mai bine! Pentru a-ti proteja si tenul, poti alege o palarie cu borul larg, care sa-ti tina umbra.

2. Foloseste balsam

Poti alege un balsam obisnuit sau unul mai scump, care-ti hraneste parul in profunzime. Unele femei folosesc ulei de cocos – un ulei gros, ce hidrateaza in profunzime – ca sa-si protejeze parul de razele solare. Exista si alte uleiuri pe care le poti incerca: jojoba, floarea soarelui, sofranel sau chiar ulei de masline.
balsam pentru par
Ce nu se gaseste la un magazin obisnuit, vei gasi cu siguranta intr-un magazin naturist, la un pret accesibil. Cel mai scump dintre acestea este uleiul de jojoba, dar isi merita toti banii. Poti chiar sa incerci sa faci un amestec din aceste produse. Daca ai un balsam preferat, uita-te sa vezi ce uleiuri contine si vei sti ce trebuie sa cumperi. Caldura soarelui va face ca uleiul sa-ti intre in par, pana la radacina. Nu vei fi protejata complet, dar parul tau isi va reveni mai rapid, in cazul in care se deterioreaza.

3. Cauta produse cu factor de protectie solara (SPF)

crema de protectie solara
Multe dintre produsele de pe piata contin substante care te protejeaza de razele solare. Nu uita ca produsele care contin alcool vor face ca parul tau sa devina si mai uscat, asa ca incearca sa le eviti. Efectul SPF va disparea daca iti uzi parul sau daca transpiri, iar asta e valabil si pentru crema de protectie solara.

4. Strange-ti parul in coc

coc lejer
Daca iti prinzi parul in coc, te asiguri ca e mai putin expus la soare. Fa astfel incat radacinile sa fie cat mai bine protejate.

5. Bandana

model bandana
Daca ai parul scurt, poarta o bandana. Leaga-ti bandana astfel incat sa iti acopere partea de sus a capului si sa iti acopere restul parului, in spate. Ca sa nu arati ca o bunicuta cu batic, cauta modele dragute si stiluri de a lega bandana, in reviste sau pe site-uri. Poti folosi si o esarfa veche, daca e patratoasa si daca materialul e destul de gros cat sa-ti protejeze parul.

6. Protejeaza-ti podoaba capilara si iarna

protejeaza-ti parul
Soarele reflectat pe zapada, vantul aspru si frigul pot avea efecte negative asupra parului tau. O caciula groasa, de iarna, iti va tine de cald si-ti va proteja parul.
Nu trebuie sa renunti la distractie si la soare; trebuie doar sa inveti sa-ti protejezi parul si tenul, in acelasi timp. Daca vei respecta aceste recomandari, parul tau va arata splendid!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu