vineri, 8 iulie 2011

excal

Protejarea unghiilor

Cosmetica

Unghiile lungi si sanatoase pot parea un vis atat timp cat ale tale continua sa se crape, sa se rupa si sa se decojeasca.
Daca unghiile ti se decojesc, ar trebui sa fii mai atenta cu mainile tale. Iata cum se trateaza unghiile decojite si cum pot fi readuse la frumusetea lor initiala. 
  1. Nu iti folosi unghiile ca unelte. Nu trage, zgaria sau lovi lucruri cu unghiile. Aceste lucruri pot conduce la ruperea sau decojirea varfului.
  2. Poarta manusi de cate ori e posibil. Multe chimicale de casa, in special detergentii si sapunurile, sunt dure cu unghiile tale si le pot cauza decojirea. De asemenea, poarta manusi cand lucrezi in gradina sau faci alte treburi casnice care iti pot afecta unghiile.
  3. Nu le musca sau roade. Muscandu-le, nu doar ca le scurtezi, dar le si deteriorezi. In schimb, taie-le cu grija dupa o spalare sau o baie. Pilirea corecta este, de asemenea, un pas important in vederea impiedicarii decojirii. Pastreaza-le la o lungime rezonabila; unghiile lungi sunt nesanatoase.
  4. Foloseste lac de unghii. Un strat de oja poate intari unghia si o poate impiedica sa se rupa. Exista oje special facute pentru a-ti intari unghiile. Cand oja incepe sa cada, incearca sa o recladesti in loc sa folosesti acetona. Daca trebuie sa folosesti acetona, evita tipurile ce contin produse ce usca unghiile.
  5. Hidrateaza. Unghiile au nevoie de hidratare, exact ca pielea ta. Cand iti hidratezi pielea, pune lotiune si pe unghii. Reaplica dupa spalarea pe maini. Aceasta hidratare in plus iti va impiedica decojirea unghiilor.
  6. Intelege rolul dietei. Daca dieta ta e scazuta in proteine si vitamine, unghiile vor deveni uscate sau sfaramicioase. Daca stii ca dieta ta nu este echilibrata si ai nevoie de ajutor in a o corecta, consulta un nutritionist.
  7. Ai rabdare sa creasca. Unghiile cresc in jur de 0,1 mm/zi si nu prea ai ce face pentru a schimba acest lucru. Unghiile barbatilor cresc mai incet, pe cand unghiile femeilor gravide cresc mai repede. Va trebui sa lasi sa creasca in exterior partea deteriorata, ceea ce poate dura pana la 4 luni.
Sa ai unghii lungi si frumoase poate fi o provocare, dar nu neaparat. Daca urmezi aceste sfaturi, vei avea unghii sanatoase intr-un timp foarte scurt. In unele cazuri, unghiile slabe pot fi ereditare. Totusi, in majoritatea cazurilor, iti poti intari unghiile si le poti opri din decojire daca le vei oferi o ingrijire corespunzatoare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu