vineri, 8 iulie 2011

Tratarea bataturilor si intariturilor de pe picioare

Tratarea bataturilor si intariturilor de pe picioare

Cosmetica
Este destul de greu sa previi bataturile si intariturile de pe picioare, pur si simplu pentru ca iti folosesti picioarele in fiecare zi, iar frictiunile din timpul utilizarii lor constante, in timp ce porti incaltaminte, iti produc, in cele din urma, aceste pete nedorite si aspre.
Acum, cand apar aceste deformari comune ale pielii, tot ce poti face cu adevarat este sa le tratezi.
Evident, poti merge si vizita un speciaist, iar el ar trebui sa iti poata recomanda un tratament din medicina conventionala. Cu toate acestea, nu neglija sa incerci diverse tratamente naturale, deoarece acestea pot fi destul de eficiente. Iata cateva sugestii de tratamente:
  1. Baia pentru picioare. Oricine face o pedichiura iti va spune ca o baie la picioare poate face minuni in tratarea bataturilor si intariturilor. Acesta este adevarul. Pentru a realiza aceasta, se pregateste un bazin cu apa calda spre fierbinte. Aceasta este, desigur necesara, chiar daca nu ai achizitionat o baie comerciala pentru picioare. In orice caz, pregatirea baii si inmuierea picioarelor in ea se face timp de aproximativ 10-15 minute. Linistitoarea apa calda iti va inmuia pielea de pe picioare si va elimina celulele moarte prinse inca de ele. Pentru un efect mult mai bun, adauga cateva saruri de baie si lasa-le sa stea acolo. Cand timpul de inmuiere a trecut, maseaza-ti picioare, in timp ce, in baie, iti indepartezi orice exces de piele moarta care inca este agatata de picior. Sarea ar trebui sa le razuie. Sterge-ti picioarele pana sunt uscate si aplica pe talpi, dupa aceea, crema hidratanta, pentru a le pastra umiditatea. Fa acest lucru cel putin o dată pe saptamana si ar trebui sa ai picioarele mai fine si moi. Ai posibilitatea sa folosesti o piatra ponce, indepartandu-ti bataturile, cat timp picioarele sunt inca umede. Totul depinde doar de tine.
  2. Tratamente pe baza de plante. Un alt tratament eficient impotriva bataturile si calusurile de pe picioare este aplicarea diverselor plante, cum ar fi crema de sunatoare si uleiul de ricin. Crema trebuie sa fie aplicata si masata pana intra in bataturile si calusurile de pe picioare, in fiecare noapte, inainte de culcare. Pentru uleiul de ricin, punem o haina groasa peste zona cu bataturi sau calusuri in fiecare noapte inainte de culcare. Acopera-ti picioarele cu sosete pentru a preveni patarea lenjeriei de pat si a paturii.
  3. Exercitii pentru picioare. Unele persoane sustin ca, simple exercitii pentru picioare pot elimina si prevenibataturile. Acest lucru este util pentru bataturile aparute in urma unor leziuni de la glezna, care ti-au modificat modul normal de deplasare. In orice caz, exercitiile vor implica o vergea de fier. Plaseaza vergeaua pe podea si apasa piciorul pe ea, cu grija, in timp ce stai jos pe un scaun. Ruleaza incet vergeaua, cu picioarele, pornind de la varful degetelor de la picioare pana la calcai. Fa acest lucru de aproximativ 30 ori pe zi, cu fiecare picior.
Acesta este modul prin care glezna inclinata se va indrepta si prin care se va preveni formarea bataturilor. Miscarea poate razui pielea moarta, precum si sa reduca grosimea bataturilor existente deja.
Este recomandat sa se consulte un specialist, el putandu-va recomanda si alte tratamente naturale. Zumzetul din jurul orasului este cel care implica si folosirea tratamentelor de aromaterapie. Pune mai multe intrebari expertului despre acest lucru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu