vineri, 8 iulie 2011

Cum sa-ti prinzi parul in coc

Cum sa-ti prinzi parul in coc


Daca vrei o coafura speciala pentru o ocazie deosebita, este indicat sa iti prinzi parul in coc. Astfel, iti dezvelesti umerii si gatul, iti scoti in evidenta trasaturile fetei si accesoriile pe care le porti.
Exista multe tipuri de cocuri, asa ca iti va fi usor sa gasesti un stil potrivit pentru tinuta aleasa. Oricine are parulmai lung poate sa-si faca o frizura eleganta. Iar daca stii sa il prinzi bine, cu agrafe, nici nu trebuie sa-ti faci griji, pentru ca suvitele nu vor iesi. Acestia sunt pasii pe care-i ai de urmat:

1. Spala-ti parul

Majoritatea stilistilor recomanda sa te speli pe cap cu o zi inainte de marele eveniment, pentru ca astfel vei avea suficient timp sa te imbraci si sa te aranjezi. In plus, parul tau se va aseza, va fi mai fin, mai stralucitor si mai usor se aranjat.

2. Piaptana-te

Inainte sa-ti aranjezi cocul, e bine sa nu ai parul incalcit. Piaptana-te, ca sa ai un par cat mai fin si fa-ti cararea: pe mijloc, intr-o parte sau sub alta forma.

3. Foloseste produse de styling

Majoritatea femeilor au nevoie de cateva produse de styling, ca sa fie sigure ca parul nu se va desprinde. Alege unul din produsele tale preferate. Nu e momentul sa experimentezi cu geluri sau spume noi, pentru ca risti sa descoperi ca nu sunt potrivite pentru tine.
  • Daca folosesti gel, stropeste-ti parul cu putina apa, apoi aplica putin gel si intinde-l bine, astfel incat sa ajunga peste tot. Ai grija sa nu folosesti o cantitate prea mare!
  • Daca folosesti spuma, procedeaza la fel. Intinde spuma fie pe par ud, fie pe parul uscat, cum te-ai obisnuit.
  • Daca nu vrei sa te complici prea mult, foloseste doar fixativ pe parul gata uscat si aranjat. Ai grija doar sa te dai peste tot, sa nu ramai cu prea mult intr-un singur loc. Foloseste-l in cantitati potrivite, nu exagera!
  • Daca ai firul gros sau par sarmos, e mai bine sa te dai cu un produs care iti face parul moale si fin.

4. Prinde-ti parul in coada

Nu-ti strange parul prea tare, vei avea nevoie de putina libertate de miscare, ca sa-ti aranjezi cocul. Daca nu esti prea indemanatica si nu te pricepi la aranjat, prinde-ti coada cu un elastic sau cu o agrafa. Ai grija sa nu o uiti in par, dupa ce termini.

6. Rasuceste coada

Tine fixa baza cozii si ridica-ti parul putin, cu cealalta mana. Rasuceste. Dupa ce ai fixat bine baza cozii, poti incepe sa-ti rasucesti parul intr-un coc. Daca vrei sa ai un coc mai sofisticat, impleteste-ti coada. Prinde-i capatul cu un elastic.

7. Fixeaza cocul cu agrafe

Pe masura ce rasucesti coada, trebuie sa o fixezi cu agrafe, ca sa fii sigura ca nu se va desprinde. Foloseste agrafe normale, de culoarea parului tau si acopera-le cu par, ca sa nu se vada, sau agrafe cu bijuterii, daca vrei sa impresionezi. Trebuie sa fii foarte atenta  sa fixezi baza cocului, pentru ca de acolo se desprind cele mai multe suvite. Daca ai par mai lung sau mai gros, vei avea nevoie de mai multe agrafe.
Rasuceste si ultimele suvite. Ai grija sa le fixezi bine si pe acestea, cu agrafe. Va fi tot mai greu sa le maschezi, dar daca le introduci dinspre interior, la baza cocului, va fi mai usor.
Prinde capatul cozii chiar sub coc, astfel incat sa nu se vada. Ascunde varful cozii si fixeaza-l cu o agrafa. Daca vrei sa ai o coafura mai romantica, poti lasa cateva suvite pe-afara.

8. Accesorii

La final, poti folosi accesorii pentru par. Opteaza pentru ace de par sau flori. Acele de par chinezesti sunt elegante si dau frizurii tale un aspect deosebit, insa sunt mai greu de folosit.

9. Aplica putin fixativ

Ca sa fii sigura ca vei avea o frizura perfecta toata noaptea, da-te cu putin spray fixativ.
Acum, ca ai invatat cum se face un coc elegant si stilat, poti iesi in oras! Desi pare complicat, merita efortul. Odata ce te-ai obisnuit cu aceste mici detalii, vei reusi sa iti prinzi parul rapid si sa arati splendid, indiferent de ocazie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu