vineri, 8 iulie 2011

Marul, un izvor de sanatate

Marul, un izvor de sanatate

Dieta&Fitness
Merele au un efect deosebit asupra corpului uman: reduc diareea, previn bolile astmatice si suplimenteaza alimentatia in timpul curei de slabire.

 

Merele au efecte benefice impotriva bolilor astmatice

Merele contin flavonoizi antioxidanti si alte tipuri de flavonoizi, care protejeaza moleculele vitaminei C. Astfel, acestea ajunge in punctele corespunzatoare ale organismului. Acesti compusi antioxidanti scad de asemenea riscul de imbolnavire de astm, cu toate ca procesul concret inca nu este cunoscut. Printr-o cercetare efectuata in Marea Britanie, s-a ajuns la concluzia ca, la bolnavii, care au consumat cel putin doua mere pe saptamana, probabilitatea atacului astmatic a scazut cu 22-32%.

Ai diaree? Mananca mere

Merele au un continutul ridicat de pectine. Acestea sunt hidrocarbonati deosebiti, pe care enzimele din organismul omului nu le pot descompune, dar, bacteriile existente in sistemul digestiv le transforma in compusi (acizi grasi cu lant carbonic scurt), care protejeaza mucoasa intestinala. De aceea merele razuite diminueaza simptomele diareei.

Un mar pe zi si celor care fac cura de slabire

Merele, de asemenea introduc si materii care genereaza depuneri in organism (celuloza, pectina), care joaca un rol important in golirea organismului de metalele grele toxice, posibile substante cancerigene si a provocatoare de colesterol. Astfel merele pot fi introduse in alimentatia celor care fac cura de slabire, fiind eficace si impotriva celulitei.

Otetul de mere

Merele sunt considerate, ca fiind un aliment care aciduleaza organismul si impreuna cu alti acizi organici ajuta la absorbtia fierului. Farmacologia populara considera otetul de mere, un adevarat izvor de sanatate, intrucat ajuta aprovizionarea organismului cu elemente minerale.

Ceai de mere

Este la moda si consumarea ceaiului din coaja acestor fructe. Aceste coji trebuie sa fie curate, de calitate si sa nu fie tratate cu chimicale.
Intra pe forumul Mayra sa povestim mai multe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu