vineri, 8 iulie 2011

10 lucruri pe care nu le stiai despre sampon

10 lucruri pe care nu le stiai despre sampon

Estetica
Cand vine vorba de spalatul parului, pentru unele dintre noi totul se reduce la samponare, clatire si repetarea acestor etape. Am invatat, de-a lungul timpului, ca nu este necesar sa repetam operatiunea, aceasta fiind doar indicatia de pe sticlele de sampon, pentru a-l consuma cat mai repede. Insa asta nu este tot. Specialistii ne dau sfaturi despre cum sa ne protejam culoarea, care este cel mai potrivit mod de spalare si cum sa avem “a good hair day” in fiecare zi!

Lucruri nestiute despre sampon

Iata mai jos 10 lucruri pe care NU le stiai despre sampon:
1. Samponul NU este cea mai importanta “parte” a procesului. Poti cumpara cel mai scump sampon de pe piata, daca nu il folosesti cum trebuie, degeaba ai facut-o. Masajul scalpului si al parului si apoi clatirea reprezinta principalele lucruri pe care trebuie sa le faci. Specialistii recomanda sa iti masezi bine scalpul cu sampon, pentru a indeparta sebumul, iar la final sa indepartezi cu atentie orice urma de sampon.
2. Produsele naturale nu sunt neaparat mai bune. Daca un sampon contine un ingredient natural, spre exemplu lamaie, asta nu il face potrivit pentru parul tau. Lamaia si menta sunt folosite in saloane, insa acasa ele pot produce iritatii. Asa ca nu folosi niciodata doar unele dintre ingredientele care sunt specificate pe ambalajul samponului. Acesta este creat de profesionisti.
3. Nu te astepta la aceleasi rezultate ca in reclamele televizate. Volumul minunat pe care il au acele femei este obtinut cu ajutorul bigudiurilor calde si a muncii catorva stilisti. Daca ai nevoie de volum, foloseste un sampon adecvat, insa nu te astepta sa arati ca in reclama.
4. “Less is more” si cand vine de sampon. Sa folosesti mai mult sampon decat trebuie doar ca sa obtii spuma nu este prea indicat. Spuma te impiedica sa masezi samponul cum trebuie!
5. Daca un sampon are un ingredient foarte special, asta nu inseamna ca te va ajuta cu ceva. Unele companii scot sampoane cu ulei de masline sau caviar, insa aceste ingrediente sunt in procent de 1-5%. Cand scot un produs pe piata, companiile promit rezultate imediate. Astfel, vei putea observa ca, la primele folosiri ale unui sampon sau balsam, totul pare minunat, ca apoi efectele “promise” sa dispara.
6. Poti cumpara sampoane de firma (folosite in saloane) din magazinele obisnuite. Inainte se spunea ca nu trebuie sa cumperi aceste produse din supermarket pentru ca sunt diluate sau contrafacute. Acum acest lucru nu mai este valabil. Firmele producatoare isi extind mereu publicul tinta si introduc in magazine produse de foarte buna calitate.
7. Blondele trebuie sa utilizeze un sampon de limpezire/curatare mai des. Daca parul este tratat chimic, decolorat sau cu suvite, acesta devine foarte poros. El absoarbe tonuri de galben din mediul inconjurator, din fixativ, transpiratie, ceata sau mineralele din apa. Un sampon de limpezire folosit saptamanal va atenua aceasta problema si va mentine culoarea dorita.
8. Parul tau nu se obisnuieste cu acelasi sampon de-a lungul timpului. Daca observi ca, in timp, nu mai obtii acelasi efect de la samponul tau, nu arunca sticla. Parul este cel care sufera schimbari odata cu varsta, anotimpurile, caldura/frigul si de aici poate veni modificarea de textura. Sau poate fi chiar din cauza ca nu l-ai limpezit foarte bine. Daca folosesti acelasi sampon de ani de zile cu rezultate bune, nu-l schimba!
9. Nici cel mai bun sampon din lume nu-ti poate schimba parul pentru totdeauna. A-ti spala parul cu samponul potrivit este ca un program de exercitii: daca o faci bine si regulat, parul va arata bine, daca renunti, dupa 3 luni podoaba ta capilara va arata ca la inceput. Adica rau!
10. Nu toate ingredientele dintr-un sampon sunt bune pentru parul tau. Unele sunt aspre si usuca parul, altele il hidrateaza. Asa ca, daca gasesti un sampon potrivit tipului tau de par, nu renunta la el doar pentru ca intr-o zi nu a dat cele mai bune rezultate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu