sâmbătă, 9 iulie 2011

Mentine-ti parul sanatos

Cosmetica
Parul, incununarea glorioasa a unei persoane, are nevoie de ingrijire corecta, ca orice alta parte a corpului.
In timp ce unele persoane il ingrijesc cu samponare regulata, a investi mai mult efort iti poate asigura un par mai sanatos, mai stralucitor si mai puternic. Aceste sfaturi se aplica atat barbatilor cat si femeilor care doresc sa isi mentina parul sanatos
  1. Mentine scalpul si parul curat. Spalarea frecventa indeparteaza excesul de grasime si murdaria din par si scalp. Daca iti speli parul in fiecare zi, foloseste un sampon usor pentru a evita uscarea pielii capului. Uleiurile naturale mentin scalpul sanatos si fara matreata. Poti folosi, de asemenea, gel de aloe vera casampon, deoarece acest produs este mai sigur, pentru ca este natural si fara produse chimice. Altele adauga ulei la nivelul scalpului pentru a inlocui uleiurile pierdute. Cand iti clatesti  parul, asigura-te ca iti masezi scalpul pentru a elimina complet samponul, altfel, vei simti mancarimi la nivelul scalpului din cauza reziduurilor de sampon uscat.
  2. Evita folosirea excesiva a produselor chimice pentru par. Aranjarea parului  se face mai usor cu spray de par, geluri si spuma. Acestea pot mentine o coafura timp de ore, iar tu nu trebuie sa iti faci griji in vederea „retusari" coafurii. Alte produse folosite pentru permanentul de par au un continut chimic puternic care pot afecta ochii si pielea. Se poate, de asemenea sa iti faca firele de par mai fragile. De aceea, trebuie sa astepti cateva luni inainte de a aplica un alt permanent parului tau.
  3. Usuca-ti parul cu uscatorul de par foarte rar. Uscarea parului va face firele de par fragile si uscate. Acesta este motivul pentru care cei mai multi oameni cu parul inchis la culoare constata modificari ale parului intr-o culoare mai deschisa, atunci cand isi usuca parul in mod regulat. Este mai bine sa iti usuci  parul normal, sau sa folosesti un ventilator electric sau un ventilator cu sistem de incalzire care poate fi oprit.
  4. Scalpul are nevoie de asemenea de masaj. Maseaza-ti scalpul in  timpul spalarii. Poti, de asemenea, sa iti masezi scalpul chiar si atunci cand nu te afli la dus. Poti aplica ulei sau lotiune pentru scalp. Masajul ajuta la circulatia sangelui, si atenueaza, de asemenea, pielea uscata pentru a evita matreata.
  5. Evita expunerea excesiva la soare. Cand iesi, nu este suficient sa aplici crema de protectie solara pe piele, ci de asemenea protejeaza-ti parul de la expunerea directa la soare. Foloseste o umbrela, sau o palarie, mai ales in timpul amiezelor. Cand mergi sa inoti, fie intr-o piscina sau la plaja, foloseste o caciula de inot pentru a proteja parul de clorul sau sarea din apa, si de lumina soarelui.
  6. Schimba-ti coafura. Este recomandabil sa iti aplici o tunsoare cel putin o data pe an pentru a elimina varfurile uscate de par care se transforma in varfuri despicate. Beneficiind de o coafura noua, de asemenea, creste stima ta fata de propria personaa. Parul scurt, in general, face o femeie sa arate mai tanara.
  7. Mentine un regim alimentar sanatos. In afara de sfaturile mentionate mai sus, nu uita sa ai grija de sanatatea ta generala. Mentine un regim alimentar sanatos si bea o multime de fluide. Un organism si un scalp sanatos vor preveni matreata si totodata caderea intensa a parului care ar putea duce la aparitia calvitiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu