sâmbătă, 9 iulie 2011

Experiente spa in jurul lumii

Experiente spa in jurul lumii

Estetica
Vrei sa stii care sunt cele mai hot tratamente spa din intreaga lume? Care sunt cele mai interesante experiente cand vine vorba de relaxare? Forbes a realizat pentru tine un top al celor mai fabuloase experiente spa din intreaga lume!

O banya in Rusia

banya Banya este o ceremonie religioasa ruseasca, un fel de ritual dedicat femeii ce dureaza cateva ore si reprezinta o sauna ruseasca ce se foloseste de puterea ghetii si caldura focului. Este un fel de dus alternativ, doar ca jumatate din timp il petreci intr-o sauna, iar cealalta jumatate intr-o piscina cu apa rece ca gheata.
Banya, in varianta ei originala, presupunea trei etape: o sedinta de sauna cu aburi, un dus fierbinte si iesirea direct in zapada!
De ce Banya? Pentru a elimina toxinele din organism, pentru o piele frumoasa, elastica si curata.

Ayurveda in India

ayurvedaCu o experienta de sute de ani, Ayurveda detine remedii ce pot trata foarte multe boli. Un astfel de program spa are mai multe etape: exercitii fizice si respiratorii, regim alimentar Ayurveda, purificare si meditatie.
O experienta spa Ayurveda inseamna o sedinta de relaxare totala in care sunt folosite doar ingrediente naturale cu proprietati curative (exemplu: lemnul de sandal).

Tratament Fango in Italia

fangoFango inseamna tratament cu noroi, iar un Fango in Italia se face cu noroi vulcanic, bogat in minerale si renumit pentru proprietatile curative in cazul reumatismului, problemelor la nivelul muschilor sau incheieturilor.

Thalassotherapy in Franta

thalaThalassotherapia se foloseste de apa de mare pentru a vindeca trupul si pentru a-l umple de energie. Ideea de baza este faptul ca apa de mare contine aceleasi minerale ca si sangele nostru si ne poate ajuta sa ne regasim linistea, sa reducem inflamatiile si sa imbunatatim elasticitatea pielii.

Temascal in Mexic

temascalTamascal este o veche practica Azteca cu tenta religioasa ce consta intr-o baie de abur mexicana cu proprietati curative. Exista spa-urice combina aceasta ceremonie cu meditatia, iar tot ritualul are loc intr-o cabana pe plaja.

Onsen in Japonia

onsenOnsen sunt baile publice din Japonia si inseamna izvoare minerale cu apa fierbinte la care japonezii apeleaza de fiecare data cand vor sa scape de stres. Onsen poate sa fie o baie mica si privata, dar poate sa fie si o piscina mare publica, depinde de tine ce vrei sa alegi. Dupa baie, japonezilor le place sa bea un ceaisi sa savureze niste dulciuri.

Tratament Lulur in Indonezia

lulurMasajul Lulur era oferit mireselor din Indonezia timp de 40 de zile inainte de nunta. Acestea aveau parte de un ritual menit sa le faca pielea fina si catifelata pana in ziua nuntii. Astazi, el este un tratament spa ce dureaza doar 4 ore (si nu 40 de zile) si contine un masaj cu uleiuri naturale, un scrub puternic cu diferite condimente si tratamente pe baza de iaurt. Dupa magnificul tratament, urmeaza o baie aromata si extrem de relaxanta intr-o cada plina cu petale de flori.

Lomi Lomi in Hawaii

lomi lomiLomi Lomi este un masaj vechi, iar in traducere inseamna “Maini iubitoare” datorita tehnici folosite: presupune folosirea antebratelor, coatelor si mainilor si se executa cu miscari lungi si continue, fara intreruperi sau miscari sacadate, astfel incat cel ce beneficiaza de acest masaj sa simta mangaierile constant, ca pe niste valuri de miscare.
Alte articole despre SPA:
  1. Transforma-ti casa intr-un spa
  2. Remedii naturale spa
  3. Casa, dulce SPA
  4. Ceai spa
  5. Frumusete de spa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu