vineri, 8 iulie 2011

Tips-uri pentru o manichiura sanatoasa

Tips-uri pentru o manichiura sanatoasa

Cosmetica
Nu stiu cum sunteti voi, dar eu nu ma simt bine cand nu am o manichiura bine pusa la punct. Si pentru ca vreau sa impartasesc toate secretele mele cu voi, astazi am facut o lista cu cele mai bune tips-uri cand vine vorba de o manichiura sanatoasa.


1. Maini curate

Sa o luam cu inceputul. O manichiura frumoasa si sanatoasa incepe cu niste maini curate. Asa ca ai grija sa le cureti foarte bine inainte.

2. Ustensile curate

Nu doar maine trebuie sa fie curate, ci si ustensilele pe care le folosesti. Curata-le cu apa si sapun si dezinfecteaza-le cu spirt, dar cel mai important, asigura-te ca le folosesti doar tu!

3. Nu-ti roade unghiile

Scapa de acest obicei prost! Nu te ajuta decat sa-ti strici unghiile si sa imprastii bacteriile.
Daca ti-ai rupt o unghie si nu ai o pila sau forfecuta la indemana, mai ai putina rabdare pana acasa.

4. Trateaza problemele la timp

Daca observi ceva ciudat in zona degetelor rani, puncte sensibile, roseata, umflaturi, puroi sau orice arata rau si doare mergi imediat la medic! Aceste probleme pot cauza infectii!

5. Oja si termenul de valabilitate

Daca inca mai ai prin casa oja veche, e timpul sa o arunci si sa nu o folosesti in niciun caz! Ea poate contine foarte multe bacterii si oricum nu va arata bine cand va fi aplicata pe unghii.

6. Foloseste baza

O baza pentru manichiura te va ajuta sa prelungesti "viata" unei oje, in plus, iti va proteja unghiile.

7. Schimba oja mai des

Cel putin o data pe saptamana curata oja, lasa unghiile sa respire pentru cel putin cateva ore si aplica din nou lac pentru unghii. Daca nu faci acest lucru, in timp, vei observa ca unghiile tale se ingalbenesc si devin casante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu