vineri, 8 iulie 2011

Remedii naturiste pentru o piele ferma si sanatoasa

Remedii naturiste pentru o piele ferma si sanatoasa

Cosmetica
Tot mai multi oameni se orienteaza spre un stil de viata sanatos, recomandat de parintele medicinii cu mii de ani in urma. Mancarurile organice devin tot mai usor de gasit si tot mai consumate. Iar noi, femeile, am da orice pentru a avea o piele intinerita si frumoasa.
Pielea ferma si stralucitoare nu trebuie sa mai constituie un vis: iata o serie de remedii naturiste care vin in ajutorul pielii tale, hidratand-o si protejand-o impotriva factorilor de mediu si nu numai.
Hippocrate spunea: “Calea naturala este singura cale”.  Diferitele terapii alternative incluzand Reiki, controlul respiratiei si acupunctura castiga rapid teren in fata tratamentelor alopatice traditionale ale medicinii. Adeseori, oamenii devin asa de preocupati sa atinga in mod natural legatura cu miezul fiintei lor (cu fiinta lor interioara) si sa mentina echilibrul acesteia, incat uita de invelis.
Iti prezentam tratamente de  intinerire a pielii, care te ajuta, in acelasi timp, sa economisesti bani. Va fi nevoie de hotarare din partea ta: trebuie sa pui cinci articole in cosul de cumparaturi si sa iti aloci o ora din timpul tau pentru tine insati.
tratament pentru piele ferma
Urmatoarele retete sunt facute sa combata efectele de degradare lasate de iarna aspra pe fata, parul, buzele si trupul tau, fara sa te coste o avere sau ore intregi petrecute in cautarea ingredientelor si fierberea amestecurilor (fiecare reteta are doar trei pasi!).
Incearca sa petreci un pic de timp in fiecare saptamana, aplicand corpului tau unul sau toate aceste remedii naturiste. Vei arata si te vei simti mai bine in exterior, ceea ce te vei face sa stralucesti in interior.

Tineretea si prospetimea stau in alimente sanatoase

  • Un avocado – contine vitaminele A, C si E, fier, potasiu, niacina, acizi pantotenici; acizii grasi nesaturati stimuleaza pielea sa produca grasimi naturale.
  • 2 banane mici – contin triptofan, potasiu si vitaminele A, B, C si E, care refac elasticitatea parului.
  • O sticla mica de ulei de masline – Hippocrate spunea ca uleiul de  masline este un remediu terapeutic minunat: ofera protectie solara, absorbind 20% din razele soarelui.
  • Ulei esential de portocale – calmeaza si reface starea de spirit; reface pielea si este un agent de calmare.
  • Ceara de albine – punctul de topire este de 600C; o ceara naturala, de origine animala, care provine din fagurele produs de albina; actioneaza ca un liant si bariera protectoare in fata vantului si a soarelui.

Remedii naturiste

Masca pe baza de citrice

masca pe baza de citrice
Daca vrei sa eviti un proces indelungat de curatare, acopera-ti fata cu un tifon inainte de a aplica masca (cu gauri pentru ochi si gura).
Amesteca urmatoarele: un avocado bine copt, o lingurita de ulei de masline, o banana mica si un galbenus de ou. Intinde amestecul pe pielea capului si par, masand incet, apoi acopera capul cu o casca de dus. Lasa-l o ora, apoi clateste foarte bine cu apa calda. Spala-l cu sampon, ca de obicei.

Balsam de buze din portocale si miere

Daca vrei ca balsamul de buze sa fie mai lucios si fin, foloseste mai mult ulei de masline. Daca vrei sa fie mai gros, asemanator cu o crema, pune mai putin.
remedii naturiste mierea
Incalzeste doua lingurite de ceara de albine intr-un boiler dublu, pana cand se topeste. Indeparteaza de pe foc. Toarna incet o ceasca de ulei de masline in ceara si amesteca, pentru a omogeniza.
Adauga o lingurita de miere si 5 picaturi de ulei esential de portocale. Amesteca pana cand se raceste. Toarna amestecul intr-un vas curat, cu capac. Inchide strans vasul.

Remedii naturiste: exfoliant cu avocado si banane

exfoliant pe baza de avocado
Samburele de avocado trebuie sa fie uscat timp de 3-5 zile inainte de a fi macinat, pentru a fi pus in amestec. Macina foarte marunt samburele de avocado uscat (ai putea sa il pui intr-o punga de plastic inchisa si sa il sfarmi cu ciocanul). Amesteca cu banane si ulei de masline, pentru a obtine o pasta groasa.
Aplica usor pe piele, frecand  – nu apasa prea tare, deoarece samburele va realiza exfolierea in mod natural. Clateste apoi cu cu apa calda.
Rezultatele acestor remedii naturiste vor aparea dupa cateva zile de tratament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu