Totul despre… sauna
Cosmetica
Unii prefera sa stea acasa si sa puna stelute in brad, altii sa plece in concediu si sa profite de stelutele… hotelurilor! Ce poate fi mai placut decat sa alternezi sporturile de iarna cu… masaj,sedinte de inot si sauna?
Daca te tenteaza ideea de a transpira de zor pe o bancheta de lemn in timp ce afara lumea dardaie la minus 5 grade, sfaturile de mai jos sunt importante pentru tine:
- sauna nu este recomandata tuturor. Desi pare ca doar trebuie sa stai si sa curga apele de pe tine, sauna este o activitate foarte solicitanta pentru organism. Ea este interzisa celor care au probleme cu inima si femeilor insarcinate.
- durata medie a unui popas in sauna este de 10-15 minute, in functie de rezistenta fiecaruia. Dupa aceasta "sedinta" de transpirat este necesar un dus pentru recapatarea temperaturii normale a corpului. Dupa acest dus se revine in cabina aburinda si se repeta ritualul.
- puteti imbina sauna cu aromaterapia, spre beneficiul ambelor activitati. Uleiurile esentiale se impaca de minune cu aburii. Lavanda, moscul sau trandafirul va vor relaxa, portocalele va vor umple de energie si buna dispozitie.
- faptul ca sauna te ajuta sa slabesti este un mit deloc sanatos. Ceea ce se elimina prin sedintele de sauna este apa, nu tesutul adipos. Calitatea pielii si sistemul imunitar sunt adevaratii beneficiari ai eforturilor voastre. Detoxifierea organismului este un alt avantaj de care merita sa profiti!
O sesiune intensa de sauna va face minuni pentru sanatatea ta si iti va intineri pielea! Daca acest concediu de iarna iti ofera posibilitatea sa faci sauna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu