vineri, 8 iulie 2011

Cum sa scapi de transpiratia excesiva?

Cum sa scapi de transpiratia excesiva?

Estetica
Transpiratia iti face probleme? Ti se scurge machiajul, hainele tale sunt umede sub brat, iti miros picioarele sau toate trei la un loc? Glandele sudoripare iti pot distruge zilele de vara. Vestea buna este ca exista metode de a combate hiperhidroza (transpiratia excesiva).

Racoreste-te si simte-te bine

Desi se spune ca, prin transpiratie, organismul se detoxifica, adevarul este ca ea contine prea putine toxine. Conform specialistilor din cadrul Societatii Internationale de Hiperhidroza, ficatul si rinichii (si nu glandele sudoripare) filtreaza toxinele din sange. Transpiratia serveste doar la racorirea organismului cand este supraincalzit.
Tinand cont de acest lucru, poti fi pregatita data viitoare cand esti invitata la o petrecere tinuta in aer liber. Pune-ti in geanta servetele umede demachiante (usor de pliat si transportat) si deodorantul. Sfat: inainte de a desface sticla cu bautura racoritoare, tine-o cateva secunde la ceafa, ca sa te racoreasca.

Apeleaza la un machiaj rezistent

Machiajul mat, inspirat din anii 90, este pentru toamna, dar machiajul verii cere putina stralucire. Nu te sterge cu servetele absorbante imediat ce simti umezeala pe frunte. Nu trebuie nici sa subestimezi machiajul facut corect.
Ca sa nu risti sa transpiri, machiaza-te astfel incat sa-ti lasi tenul sa respire. Aplica un fond de ten pe baza de apa, care sa absoarba sebumul.  Da-te apoi cu pudra si nu uita s-o aplici si in zona ochilor. Opteaza pentru rimel si dermatograf rezistente la apa. Daca esti in aer liber intre orele 10 si 14, cand se transpira cel mai mult, cel mai indicat este tusul pentru pleoape.

Atentie la regimul alimentar

Cafeina si nicotina sunt si ele responsabile pentru transpiratia excesiva asa ca, in loc sa servesti o cafea si sa fumezi o tigara, mai bine bea un pahar cu apa si serveste batoane de morcov. Apa ajuta la hidratarea organismului si regleaza temperatura. Fructele si legumele sunt alternative sanatoase la alimentele procesate (mai ales la cele cu mult zahar), care stimuleaza si ele glandele sudoripare, conform rezultatelor ultimelor cercetari.

Inarmeaza-te cu antiperspirant

Multe dintre antiperspirantele din magazine au formula puternica, dar daca nici acestea nu functioneaza in cazul tau, ia in considerare si optiunea de a vorbi cu un medic, ca sa iti prescrie o versiune mai puternica. O alta optiune ar fi utilizarea medicamentelor de genul oxibutin sau glicopirolat, dar acestea sunt considerate ca o ultima varianta, deoarece pot avea efecte secundare severe: somnolenta, slabirea vederii, uscaciunea gurii.

Incearca tratamentul pentru covorul rosu

Daca esti satula ca antiperspirantele nu mai functioneaza cum trebuie,  poti lua in considerare ceea ce multe vedete de la Hollywood au aplicat deja: injectii de botox sub brate sau la picioare. In iulie 2009, organismele abilitate au aprobat folosirea botoxului la eliminarea hiperhidrozei, care nu se poate rezolva cu tratamentele tipice.  Astfel, botoxul poate reduce temporar transpiratia in zonele unde a fost injectat. Tratamentul are efect circa 6 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu