vineri, 8 iulie 2011

Prevenirea unghiilor incarnate

Prevenirea unghiilor incarnate

La doctor pe tocuri
Unghiile incarnate dau batai de cap din orice punct le-ai privi. Ele cauzeaza durere, necesita timp pentru tratament, iar in cazurile mai grave, este necesara interventia chirurgicala, pentru a scapa de aceasta problema. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa incerci sa previi aparitia lor.

Pasul 1: Taie unghiile drept

Unghiile de la picioare nu sunt intotdeauna usor de taiat; taie-le de la un capat la altul. Taie intotdeauna pana la capat si nu trage de unghia partial taiata, deoarece acest lucru poate cauza aparitia unghiei incarnate. Foloseste unghiera sau o forfecuta, pentru scurtarea lor.

Pasul 2: Nu taia unghiile prea scurt

Unghia nu ar trebui sa fie mai lunga ca degetul de la picioare. Totusi, daca este taiata prea scurt, poate cauza probleme; de aceea e bine sa pastrezi o lungime adecvata. Acest lucru este important in special pentru unghia de la degetul mare, care este predispusa sa creasca in carne.

Pasul 3: Pastreaza-ti picioarele curate

Multi oameni sunt socati de aceasta afirmatie, deoarece ei isi pastreaza picioarele curate; sau nu? Statisticile arata ca nu putini sunt cei care nu se spala pe picioare, ci doar fac dus sau baie si presupun ca acestea sunt curate datorita apei si sapunului care a curs pe ele. Trebuie sa-ti speli picioarele in fiecare zi cu sapun si sa nu uiti sa te speli si intre degete.

Pasul 4: Foloseste incaltaminte potrivita

Unele persoane au probleme la gasirea pantofilor potriviti. Incaltamintea nu trebuie sa fie prea mica sau prea stramta. Pantofii trebuie sa fie destul de adanci, pentru a te asigura ca degetele au destul loc.  De aceea, cand incerci o pereche de pantofi, asigura-te ca nu te jeneaza la degete.

Pasul 5: Foloseste incaltamintea

Unghiile incarnate apar cand acestea nu sunt taiate corect sau din cauza lovirii accidentale, motiv pentru care e important sa folosesti pantofi cand lucrezi sau te joci cu copiii tai. Daca ai de-a face cu obiecte grele, e o idee buna sa folosesti pantofi protectori ca bocancii cu intaritura in zona degetelor sau chiar incaltaminte speciala, de protectie.

Pasul 6: Ocupa-te de problemele unghiilor cat mai repede

Ciupercile, unghiile rupte sau alte probleme de acest fel apar la unghiile de la picioare, iar majoritatea oamenilor le ignora. Acestea cauzeaza ulterior probleme serioase. De aceea e bine sa te ocupi de ele de indata ce le observi.
Daca ai dureri, roseata sau observi ca unghiile tale sunt incarnate, tratarea lor imediata este foarte importanta, deoarece, odata ce problema se inrautateste, aceasta devine serioasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu