sâmbătă, 23 iulie 2011

Cum sa-ti ingrijesti pielea arsa de soare

Cum sa-ti ingrijesti pielea arsa de soare

Cosmetica
Daca nu ai folosit lotiuni cu factor de protectie ridicat, ai stat la soare prea mult sau ai adormit pe plaja, probabil pielea ta nu arata foarte bine. Orice roseata, pata sau schimbare la nivelul pielii pot duce la boli grave, insa pe termen scurt te vei alege cu insomnii si stari proaste.
Cum poti rezolva pielea arsa de soare rapid? In primul rand, daca iritatiile sau arsurile sunt grave, ar trebui sa mergi la un medic pentru prescrierea unei medicatii corespunzatoare. Daca acestea sunt superficiale, citeste mai departe sfaturile de la Mayra cum sa-ti calmezi pielea!

Dus caldut

dus caldut
Fa un dus caldut, nu fierbinte sau rece. Foloseste un sapun cu PH neutru pentru copii sau un gel de dus fara parfum, hidratant. Nu te exfolia, nu folosi o perie de baie sau burete. Lasa apa sa curga pe corpul tau pana te simti putin mai bine, insa iti recomand sa nu faci baie in cada, ci doar un dus.

Foloseste prosop moale

prosop moale
Nu te sterge cu un prosop aspru. Daca problema nu este grava, foloseste doar un ulei hidratant pentru bebelusi pe corpul ud si lasa-l sa intre in piele, inainte de a te imbraca.

Racoreste-ti pielea

racoreste-ti pielea
Incearca sa folosesti lotiuni speciale pentru arsuri solare, insa daca nu ai la indemana poti sa apelezi si la alte trucuri. Si o pudra calmanta pentru bebelusi poate face minuni!

Laptele, ceaiul de musetel sau de galbenele fac minuni

lapte
Pe corpul proaspat spalat si sters delicat cu un prosop moale, aplica lapte gras cu un burete. Tamponeaza pana laptele intra in piele. Daca in acel moment nu ai lapte in casa, poti folosi si ceai de musetel sau de galbenele. Insa nu uita ca laptele este mai hidratant.

Arsuri solare puternice

iaurt rece
Daca arsurile solare sunt puternice, intinde pe piele iaurt rece de la frigider. Iti va calma tenul si te va hidrata in mod natural. Dupa un timp, il poti clati cu apa calduta.

Aloe vera pentru pielea arsa de soare

Aloe Vera
Daca te ustura pielea poti folosi si lotiune de aloe vera. In functie de locul in care iti faci vacanta, s-ar putea sa gasesti aceasta planta chiar in natura. Efectul de calmare este garantat!

Noaptea ia pe tine o lenjerie fina

lenjerie intima de noapte
Daca ai urmat una dintre metodele de mai sus, dupa o perioada poti sa aplici o crema ultra-hidratanta si sa te imbraci in ceva foarte usor pentru noapte, de preferat din materiale naturale ca inul sau bumbacul.

Crema de protectie solara mereu la indemana

crema de protectie solara
Iti recomandam sa nu mai iesi o perioada prin soare, daca ai iritatii sau arsuri severe. Daca esti nevoita sa o faci, imbraca-te in tinute care te acopera complet, cu palarie si ochelari de soare. Nu uita de crema de protectie solara!

Hidrateaza-te

hidrateaza-te
Hidrateaza-te! Bea multa apa, ceaiuri din plante, sucuri naturale din fructe. Lupta se da si din interior! Alimentatia ta ar trebui sa se bazeze pe legume, fructe si lactate degresate.

Radiatiile sunt puternice

radiatii de la soare
Nu conta niciodata pe faptul ca daca vei sta si a doua zi la soare, te vei “innegri” si se va rezolva problema de la sine. Nivelul ridicat al radiatiilor solare poate duce la arsuri grave sau la boli de piele, inclusiv cancer. Ai grija de tine si de copiii tai!
Tu ce remedii folosesti cand iti arzi pielea de la soare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu