sâmbătă, 9 iulie 2011

Manichiura homemade

Manichiura homemade

Estetica
Nu e nevoie sa mergi la un salon de infrumusetare de fiecare data cand unghiile tale necesita atentie. Economisesti timp si bani facandu-ti singura manichiura. Mayra iti ofera cateva sfaturi pentru realizarea acestui lucru.

Manichiura de invidiat

1. Asigura-te ca mainile tale sunt curate

spalarea pe maini
Pentru a-ti incepe manichiura, asigura-te ca mainile tale sunt curate. Foloseste sapunul pentru a inlatura mizeria si alte resturi de mizerii care se gasesc pe mainile tale. Daca este necesar, foloseste o perie pentru a scapa de mizeria acumulata sub unghii. Lasa-ti mainile sa se usuce.

2. Taie-ti unghiile

taierea unghiilor
Taie-ti unghiile la marimea dorita. Poti face acest lucru folosindu-te de foarfeca, pentru a inlatura o portiune mai mare din unghie, dupa care poti folosi pila de unghii. Unghiile trebuie sa fie uscate inainte de a folosi pila de unghii. Pileste intr-o singura directie, pentru a stimula cresterea unghiilor si ai grija la varful acestora. Unghiile ar trebui sa aiba aceeasi marime dupa acest pas.

3. Da-le o forma unghiilor

forma unghiilor
Urmatorul pas este sa le conferi acestora o forma. Dupa ce iti tai unghiile la marimea dorita, le poti da o forma. Decide daca preferi o forma patratoasa sau rotunda si foloseste o pila de unghii pentru a obtine forma respectiva. Unghiile unor anumiti oameni sunt mai potrivite anumitor forme, asa ca alege-ti o forma pentru unghii care ti se potriveste. Dupa folosirea pilei de unghii, marginile unghiilor ar trebui sa fie netede, fara portiuni care sa poata agata.

4. Manichiura = Atentie la epiderma

ingrijire epiderma
Nu se poate numi manichiura daca nu acorzi atentie epidermei. Incepe prin umezirea epidermei cu un ulei sau cu o crema specifica. Maseaza usor pe toata suprafata, pana s-a absorbit toata crema sau uleiul. Dupa aceea, impinge sub unghie pielea, pentru a vedea mai mult din interiorul unghiilor tale. Poti face acest lucru folosind o unealta speciala. Daca aceasta epiderma este lunga si cu asperitati, foloseste o unealta speciala care te va ajuta la aranjarea epidermei de sub unghii, pentru a le face mai delicate. S-ar putea sa fie o actiune dureroasa, insa este una necesara pentru o ingrijire potrivita a unghiilor.

5. Foloseste lotiuni

manichiura de invidiat
Inainte de a trece la vopsitul unghiilor, ar trebui sa aplici putina crema. Aceasta actiune reprezinta o parte esentiala a manichiurii realizate acasa si te vor asigura ca mainile tale vor fi moi si suple.

6. Vopseste-ti unghiile

lac de unghii
Este timpul sa adaugam putina culoare unghiilor. Nicio manichiura nu e completa daca nu folosesti lacul de unghii! Incepe cu un strat gros de lac de unghii, aplicat in centrul unghiei, dupa care intinde-l spre partile exterioare. Asigura-te ca nu raman zone unde lacul este prea gros. Fa acest lucru pentru toate unghiile, dupa care mai repeta inca o data procesul, imediat dupa ce primul strat de lac s-a uscat. Finiseaza-ti manichiura prin aplicarea unui lac protector, pe suprafata deja vopsita a unghiilor. Manichiura realizata de tine este acum completa! Repeta acesti pasi tot la cateva saptamani pentru a-ti mentine un aspect sanatos si minunat al mainilor tale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu