vineri, 8 iulie 2011

Cum ne mentinem silueta dupa dieta?

Cum ne mentinem silueta dupa dieta?

Dieta&Fitness
Dupa ce ai tinut dieta stricta cateva luni, ai facut sport si ai slabit cateva kilograme bune, in momentul in care renunti la regim si revii la viata de dinainte, s-ar putea sa ai o surpriza nu tocmai placuta.
Kilogramele se vor intoarce unul cate unul!
Ai incheiat dieta de slabire si in sfarsit ai iesit invingatoare din lupta cu kilogramele! Cred ca nu este fericire mai mare decat sa triumfi intr-o astfel de batalie si sa te privesti in oglinda cu alti ochi… Insa, lucrurile nu stau tocmai asa.
10 sfaturi pentru mentinerea siluetei, dupa dieta
Corpul nostru are capacitatea de a retine obiceiurile alimentare din ultimele 5-6 luni si pentru ca tu sa te mentii la o greutate constanta, trebuie sa ii oferi un meniu zilnic adecvat. Deci, lupta de mentinere a siluetei incepe de abia dupa dieta! Daca vrei sa arati bine si sa fii sanatoasa trebuie sa iti schimbi definitiv vechile obiceiuri alimentare sau… sedentare, nu doar pe parcursul regimului.
1. Mananca 3 mese pe zi, cu alimente din toate categoriile – atat proteine, cat si carbohidrati sau grasimi, dar in cantitati mici. Atentie marita la asocieri! Mananca o friptura la gratar cu salata, paste cu sos de rosii, orez cu legume – niciodata nu consuma proteine si carbohidrati complecsi la aceeasi masa!

dieta
Dieta iaurt cu cereale
2. Portiile trebuie sa fie mici spre medii. Nu trebuie sa te ridici satula de la masa, ci este indicat sa mananci incet, cumpatat, pentru ca senzatia de saturatie sa aiba timp sa ajunga la ceier. Nu uita: friptura ideala este de marimea unui pachet de carti!
3. Daca iti este mereu foame, alege sa mananci legume sau iaurturi degresate. Fructele ingrasa, la fel si sucurile sau snacks-urile. Nu lua mai mult de doua gustari pe zi, la 2-3 ore de mesele principale si cu maxim 150 de calorii fiecare.
4. Mananca supe si ciorbe. Contrar a ceea ce stiai, supele si ciorbele iti fac mai mult bine decat rau (asta in cazul in care nu sunt facute cu ulei sau smantana). Legumele si carnea fierte iti umplu stomacul si te satura cu un minim de calorii. Daca iti este foarte foame la pranz sau seara, ar fi indicat sa ai mereu in frigider o supa clara de legume, din care sa poti manca o portie mare.
5. Nu manca la fast-food sau la restaurante, pentru ca nu stii ce ai in farfurie. De obicei alimentele se prajesc si se folosesc cantitati prea mari de sare. Dupa cum bine stii, sarea retine apa in organism si dauneaza grav sanatatii tale. Nici prajiturile nu iti fac bine la noua silueta!
6. Daca ti-e foarte pofta de un desert, mananca capsuni sau banane cu putina ciocoalata neagra sau chiar o tarta cu fructe (insa doar o singura felie). Cafeaua nu o bea cu frisca, nici macar din cea vegetala. Mai bine adauga putin lapte si scortisoara.
dieta
7. Poti manca o ighetata de fructe sau de vanilie, insa nu fa din acest lucru un obicei! Mai bine prepara-ti iaurturi cu fructe naturale la congelator. Bea multa apa, ceai verde sau din plante, limonada cu menta si fara zahar.
8. In continuare painea, pastele si orezul trebuie sa fie integrale si consumate doar in portii mici, 1-2 ori/saptamana.
9. Stabileste o zi o data pe saptamana cand sa revii la dieta drastica pe care ai tinut-o inainte. Sau si mai bine, rezerva-ti o zi in care sa consumi doar sucuri de fructe si legume si… apa. Insa acest obicei va trebui sa fie pentru totdeauna!
10. Nu neglija miscarea. Chiar daca ai ajuns la greutatea ideala, miscarea este foarte importanta pana la sfarsitul zilelor noastre. Iesi la plimbare si mergi cel putin 3-4 km pe jos zilnic. Ti se pare mult? Cu muzica ta preferata sau alaturi de partener, drumul va fi o bucurie!
Tine cont: o dieta sanatoasa este continuata de un stil sanatos de hranire, pentru mentinerea siluetei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu