vineri, 8 iulie 2011

10 remedii pentru tenul uscat

10 remedii pentru tenul uscat

Cosmetica
Nu este nimic mai rau decat o piele uscata, iritata. Pielea se poate usca in orice moment in timpul anului, dar mai posibil iarna (de aici si termenul „mancarime de iarna” – eczema xerotica). Afla de ce pielea ta tinde sa se usuce si cum sa rezolvi problema mainilor, a picioarelor, corpului, tenului si a buzelor uscate.
Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea pielii uscate pe timp de iarna, primavara, vara sau toamna precum si o serie de remedii.

De ce am tenul uscat?

Iarna, temperaturile scazute, umiditatea redusa si vantul tare, aspru, ataca stratul lipidic natural al pielii, care impiedica uscarea acesteia. Aerul uscat absoarbe si el umezeala pielii. Pentru ca pielea sa ramana moale si supla, scopul tau este nu sa hidratezi pielea, ci sa mentii umezeala in interiorul ei. Urmatoarele 25 de sfaturi iti arata cum sa faci asta.
  • Pentru tenul uscat, foloseste apa calduta, nu fierbinte
Apa fierbinte absoarbe umezeala din piele, ducand la uscarea acesteia, asa ca este mai bine sa faci dusuri scurte si sa incerci sa faci dus o singura data pe zi. Asta inseamna si sa treci peste baile fierbinti, in cada (o alta regula care mie, personal, nu imi place). Temperatura foarte mare, combinata cu substantele chimice, este o tortura pentru pielea uscata.
Aceeasi regula se aplica si la spalatul pe maini. Spala mainile in apa calduta, niciodata fierbinte (asta este o regula pe care o respect cu strictete). Daca ti se inroseste pielea, inseamna ca apa este prea fierbinte.
  • Hidrateaza pielea dupa dus sau dupa ce te speli pe maini!
Crema hidratanta este cheia pentru o piele moale, supla. Aplica produsul atunci cand pielea este usor umeda. Pentru cel mai bun efect, tamponeaza pielea, fara sa o freci cu prosopul, inainte de aplicare.
Daca ai tenul uscat, incearca uleiul extra virgin de nuca de cocos. Este extraordinar! Pur si simplu maseaza uleiul de nuca de cocos pe tot corpul. Pielea nu va mai fi uscata si iritata, iar uleiul nu este lipicios ca lotiunea.
Tips&Tricks: Sapunul antibacterian din locurile publice este dur pentru maini, asa ca poarta in poseta o crema hidratanta pentru maini. Pentru a avea cuticule moi, foloseste ulei de masline.

Cum sa-ti hidratezi tenul uscat

  • Fa un gomaj saptamanal sau de doua ori pe saptamana
Crema hidratanta actioneaza mai bine pe pielea exfoliata corect. Daca ai tenul uscat Foloseste sare sau un gel de dus abraziv si exfoliaza tenul cu o lotiune abraziva delicata pentru fata. Astfel, celulele moarte, rezultate ale tenului uscat vor fi eliminate iar tenul tau va capata un aspect proaspat si tanar.
Cel mai bine este sa-ti faci gomaj atunci cand pielea este uscata. Aplica lotiunea abraziva pe pielea uscata, inainte sa dai drumul la apa (amestec-o cu lotiune daca nu este destul de lichida). Fa-ti un masaj de cateva minute pentru cele mai bune rezultate.
Ideal pentru gomaj este zatul de cafea. Are un efect absolut uimitor. Inainte de dus, maseaza-ti bine corpul cu zat de cafea (daca e prea dur poti incerca un amestec din zat de cafea si o crema, pentru a-l putea intinde pe corp). In cateva minute pielea ta va avea un alt aspect.
Tips&Tricks: Sterge-ti corpul inainte de dus cu o perie pentru corp, pentru a indeparta pielea care se cojeste (este mai eficient decat daca dai cu peria atunci cand pielea este uda).

masca pentru tenul uscat

Masca ten



  • Cumpara un umidificator
Ai observat ca oamenii mai in varsta care locuiesc in climat uscat au o piele crapata si tenul uscat? Umezeala din aer este buna pentru piele. Daca traiesti intr-un climat cu umiditate redusa, cumpara un umidificator.
Pielea are nevoie de mai mult de 30% umiditate pentru a fi bine hidratata. O camera incalzita cu soba are o umiditate de 10%. Iarna, cumpara un umidificator pentru dormitor. Tine usile inchise, astfel incat aerul umed sa nu iasa din camera.
  • Nu mai folosi sapunuri care usuca pielea
Sapunurile pot usca pielea. Foloseste o lotiune de curatare hidratanta, cremoasa, care sa contina glicerina sau vaselina.
Tips&Tricks: Renunta la spumant, care contine ingrediente dure si alege uleiuri de baie sau lotiuni abrazive pe baza de terci de ovaz, care sunt grozave pentru calmarea pielii iritate.

  • Acopera-ti mainile si picioarele

  • Mainile si picioarele sunt cele mai predispuse la uscarea si iritarea pielii. Foloseste crema hidratanta si manusi inainte sa iesi afara, si acopera-ti picioarele cu un strat gros de crema hidratanta si dormi cu soseste de bumbac.
    Tips&Tricks: Acopera-ti picioarele cu un strat gros de crema hidratanta, inveleste-le in folie de plastic, apoi pune-ti o pereche de sosete timp de cateva ore. Acelasi tratament poate fi facut si pentru maini, dar foloseste pungi de plastic si tine mainile in niste sosete. O jumatate de ora este de ajuns.
    • Hidrateaza-te, dar nu exagera
    Multi oameni cred ca, daca beau apa mai multa, isi vor hidrata pielea. Insa, dragele mele acesta este un mit.
    Acestea fiind zise, un studiu recent publicat de Universitatea din Hamburg (si despre care s-a vorbit in revista Allure), sugereaza ca oamenii care beau destul de putina apa vor vedea o imbunatatire a hidratarii pielii, daca incep sa consume un pahar de aproximativ 250 ml de apa pe zi. Ce inseamna asta? Probabil ca deshidratarea afecteaza, intr-adevar, pielea, dar o persoana hidratata normal nu va avea avantaje majore daca va bea mai multa apa.
    • Nu uita de buze
    Daca iti vei umezi buzele nu le vei hidrata, din contra, le vei ajuta sa se usuce. Buzele retin mai putina umezeala decat alte parti ale corpului, asa ca au tendinta de a se usca mai repede. Este de ajutor un simplu balsam de buze.

    hidratare buze
    Hidratare buze
    Tips&Tricks: Ia o periuta de dinti si „periaza” buzele cu o miscare circulara. Astfel se vor desprinde celulele moarte si buzele vor ramane moi si suple.
    • Protejeaza-ti fata
    Daca ai pielea extraordinar de sensibila, evita sa iti clatesti fata cu apa de la robinet, care contine minerale dure, ce provoaca uscarea pielii. Foloseste apa fiarta, apa minerala sau un tonifiant.
    • Foloseste capsule cu ulei de peste
    Noi studii au demonstrat ca aceste capsule cu ulei de peste, cu acizi omega-3, inmoaie pielea foarte uscata. Pacientii carora li s-au administrat pastilele, conform unui studiu publicat in revista Allure, au obtinut rezultate semnificative in cateva saptamani. In circa sase saptamani rezultatele vor fi vizibile, pielea, parul si unghiile imbunatatindu-se considerabil, iar tenul uscat va fi vizibil mai fresh!

      Niciun comentariu:

      Trimiteți un comentariu