joi, 7 iulie 2011

Are nevoie tenul sensibil de o ingrijire speciala?



Are nevoie tenul sensibil de o ingrijire speciala?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare este important sa definim ce inseamna de fapt un ten sensibil. Multe dintre noi consideram ca un ten sensibil este un tip de ten distinct, altul decat cel uscat, normal sau gras. Din pacate nu este asa si oricare dintre cele trei tipuri de ten pot fi in acelasi timp si sensibile.

O alta caracteristica atribuita tenului sensibil este tenul decolorat. Din nou este o greseala deoarece orice fel de ten, indiferent de culoare poate fi si sensibil. Diferenta este ca un ten deschis este mai vizibil fata de un ten inchis la culoare.

Un ten sensibil reprezinta o dereglare non-patologica a pielii care se intalneste la 50% din populatie.Conform oamenilor de stiinta, aceasta dereglare afecteaza in general persoanele care traiesc intr-un mediu inchis, neaerisit, poluat sau personele alergice. De asemenea factorii externi sunt o cauza des intalnita (caldura excesiva, frigul, vantul, ploaia).

Aceasta sensibilitate se poate manifesta sub diverse forme in functie de tipul de ten si trebuiesc tratate diferit. Poate aparea ca o iritatie (inrosire) a pielii si care este urmare a scaderii rezistentei capilarelor si poate duce la apritia de cuperoza. Un remediu in tratarea unor astfel de probleme este extractul de castane salbatice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu