vineri, 8 iulie 2011

Detoxifierea organismului – Scapa de toxinele din ficat

Detoxifierea organismului – Scapa de toxinele din ficat

Dieta&Fitness
Ficatul si rinichii au rolul de a procesa chimicalele si de a elimina toxinele din corp prin transpiratie si urina. O dieta relativ sanatoasa, slaba in grasimi, cofeina si alcool, impreuna cu un program de exercitii, ajuta foarte mult.
Periodic, este necesara detoxifierea organismului si mai ales cea a ficatului. Semnele unui ficat lenes includ, de obicei, dureri de cap, sistem digestiv deranjat si constipatie. Datorita grasimilor, amidonului si uleiurilor din dieta  zilnica, care impiedica ficatul sa distruga toxinele si, de multe ori, dauneaza procesului natural al ficatului, ficatul are de suferit. Doctorul iti poate recomanda o dieta de detoxifiere potrivita pentru tine.
Noul tau regim pentru detoxifierea ficatului va presupune, cu siguranta, sa renunti la zahar, cofeina si alcool si sa adaugi mai multa mancare organica, in special fructe si legume si sa bei apa multa. Cand introduci alimente si bauturi noi in dieta ta, fa-o treptat, pentru a permite corpului sa se adapteze.
Ficatul efectueaza peste 400 de functii fizice zilnic, preluand si eliminand toxinele produse de alte organe. Ficatul este o unitate de pastrare imensa. Nu doar descompune proteinele, ajuta si in procesul de coagulare si inlaturarea celulelor distruse ale sangelui; de asemenea, “gazduieste” energia, fierul si vitaminele zilnice.
exercitii fizice
Asa ca, daca nu ai grija de ficatul tau si bei alcool, mananci mancare procesata, fumezi si nu faci exercitii, s-ar putea sa te simti foarte des obosit, bolnav si irascibil. Toate acele toxine fiind trimise catre ficat de catre celelalte organe, raman acolo. Ficatul  nu poate face totul singur; are nevoie de putin ajutor din partea ta.

Detoxifierea ficatului si beneficiile acesteia

Dietele de detoxifiere si cele de curatare ajuta la eliminarea toxinelor din corpul tau, dar totusi, din nou, este un proces natural. Metode ca si bandajele si spalarea picioarelor si diete bazate doar pe apa nu vor reusi sa rezolve problema pe termen lung. Ceea ce trebuie facut este o detoxifiere care sa aduca schimbari in stilul de viata.
Te intrebi de unde sa incepi? Iata cativa pasi:
  • Renunta la latte azi si incepe sa bei un ceai fara teina;
  • Fa exercitii fizice: fa sa-ti circule sangele putin mai repede catre ficat, astfel incat toxinele sa fie eliminate mai rapid.
  • Taie din doza de ciocolata zilnica si premiaza-te doar o data pe saptamana. Uita de zahar.
Procesul natural de detoxifiere, dar si un sistem sanatos de viata, vin cu beneficii: mai putine boli, mai multa energie si o stare de bine.
alimentatie sanatoasa

Detoxifierea organismului incurajeaza pierderea in greutate?

Pierderea in greutate care apare in timpul dietei de detoxifiere este datorata pierderii musculare sau a excesului de fluide, mai degraba decat toxinelor care se elimina din corp. O data de ai incheiat cu detoxifiereaorganismului, vei pune la loc kilogramele pierdute daca nu esti atent la stilul tau de viata.
Nu uita ca intotdeauna este recomandat si important sa consulti medicul inainte de inceperea oricarei diete sau regim. Este important sa nu incepi o dieta de detoxifiere daca esti insarcinata sau alaptezi, ai diabet sau glicemie scazuta (hipoglicemie) sau ai orice alta tulburare de alimentatie preexistenta; in loc de aceasta dieta, vorbeste cu doctorul tau de alte metode prin care poti sa iti mentii ficatul sanatos.
Sfaturi
  • Verifica filtrele de aer.
  • Bea doar apa filtrata.
  • Cumpara produse de curatat bio.
  • Inlocuieste mancarea neorganica cu cea organica.
  • Consuma vitamine si suplimente care ajuta digestia.
Detoxifierea ficatului este o etapa importanta in pastrarea sanatatii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu