joi, 7 iulie 2011

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos

10 lucruri zilnice pentru un corp sanatos


Marime text Minus_h Plus_h  
dinti
La sfarsitul fiecarei zile, iti dai seama ca lucrurile nu au mers asa cum ti-ai planuit inca de dimineata. Din pacate, cu trecerea timpului, problemele se aduna si te afecteaza cand te astepti mai putin. Pentru ca sanatatea ta este cea mai importanta, este indicat sa tii cont de cateva reguli simple pentru a avea parte de energia necesara intr-o zi incarcata.
Iata 10 lucruri care te vor ajuta sa te mentii intr-o stare de excelenta si sa ai un stil de viata sanatos:
1. Spalatul pe dinti. Sanatatea danturii este importanta pentru intreg organismul. Lipsa unei igiene orale va favoriza aparitia cariilor si a infectiilor si ulterior va duce la producerea unor boli grave precum: afectiunile cardiovasculare, gastrita si ulcerul, sinuzitele etc. De asemenea, aspectul neplacut al dintilor si respiratia urat mirositoare sunt adesea motive de neincredere in sine si de izolare fata de cei din jur.
Citeste mai mult despre:
2. Dusul zilnic. Indiferent de anotimp, dusul zilnic trebuie sa fie un obicei obligatoriu. Pe langa faptul ca iti cureti pielea de celulele moarte, aceasta va deveni mai catifelata si isi va regasi tonicitatea. In perioada verii, finalizeaza dusul cu apa cat suporti de rece pentru a imbunatati circulatia sangvina. Sangele are rolul important de a transporta elementele nutritive in tot corpul.
Afla mai mult:
3. Apa. Consumul de apa este vital pentru organism. Mai ales in perioada sezonul calduros, lipsa apei in organism duce la aparitia unor tulburari de sanatate, de la ameteala si lesin, pana la scaderea tensiunii arteriale si tulburari neurologice.
Mai poti citi:
4. Trei mese principale. Corpul uman are nevoie zilnic de calorii pentru activitatile pe care le desfasoara. Mihaela Bilic, autoarea cartii „Traiesc, deci ma abtin”, recomanda ca fiecare persoana sa aiba trei mese principale pe zi. Mai mult decat atat, este important ca alimentele sa fie asociate, cate putin din fiecare grupa de alimente.

5. Demachiere corespunzatoare.Tenul trebuie demachiat atat seara, cat si dimineata daca iti doresti ca pielea ta sa se mentina in cea mai buna forma. De-a lungul zilei, praful, poluarea, transpiratia si produsele de machiaj agreseaza epiderma, facand-o sa-si piarda aspectul catifelat, matasos.
Ce mai poti afla despre:
6. Miscarea fizica. Sportul are efecte benefice asupra organismului, in special la nivelul aparatului locomotor, cardiovascular, digestiv si respirator. Miscarea fizica este esentiala pentru ca mareste rezistenta sistemului imunitar, incetineste procesul de imbatranire si asigura o mai buna mobilitate a corpului.
Mai mult despre:
7. Fructele si legumele. Indispensabile vietii umane, vitaminele sunt componente necesare alimentatiei zilnice. Un bun echilibru nutritional este format dintr-un aport zilnic de vitamine si minerale, care se gasesc intr-o cantitate foarte mare in fructe si legume. Consumate sub orice forma, fructele si legumele contin nutrienti esentiali similari, care au rolul de a oferi organismului energia necesara pentru a functiona in parametrii optimi.
Te mai poate interesa:
8. Hidratarea pielii. Pielea este un invelis care intra in contact permanent cu mediul inconjurator. Ea constituie bariera impotriva produselor toxice, a impuritatilor si a altor substante care pot face rau organismului. Daca bariera cutanata este slabita, in timp se rupe, iar derma devine mai vulnerabila la agresiunile exterioare. Scopul hidratarii este acela de a intari aceasta patura prin impiedicarea uscarii si implicit a intrarii corpilor straini daunatori.
Citeste si:
9. Imbracaminte si incaltaminte adecvata. In functie de temperatura de afara, este bine sa-ti alegi hainele potrivite. In sezonul rece, este bine sa optezi pentru haine din bumbac, impermeabile, in timp ce in anotimpul calduros este bine sa tii cont de avertismentele medicilor si sa porti haine subtiri, din materiale fluide si in culori deschise. De asemenea, incaltamintea trebuie aleasa cu grija cand vine vorba de sanatatea picioarelor tale, de aceea trebuie sa ai grija sa optezi pentru pantofi comozi, care iti lasa pielea sa respire.
Mai poti citi:
10. Activitati relaxante. In fiecare zi esti supus/a stresului. Insa, pentru a-l combate nu ai nevoie de o suma considerabila de bani, ci doar de cateva metode care sa-ti aduca starea de buna dispozitie, pentru a petrece sfarsitul de zi sau week-end-ul intr-un mod cat se poate de placut: citeste o carte, asculta muzica preferata, vizioneaza un film, mergi in parc cu prietenii, ia cursuri de pictat, dans sau chitara etc.
Pe aceea tema:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu