joi, 11 august 2011

8 pasi catre un dressing nou


8 pasi catre un dressing nou

Sesiuni de stil
Vine o vreme cand pur si simplu ajungi sa-ti urasti dressingul! Nimic nu mai este bun, de actualitate, in tendinte, nimic nu-ti mai place si ti-ar placea o bagheta magica cu care sa schimbi tot! Totusi, sa faci asa ceva necesita un buget foare mare, asa ca Mayra iti propune 8 pasi simpli prin care poti face acest lucru.
Noi femeile ne plangem mereu ca nu avem cu ce sa ne imbracam (iar barbatii nu vor intelege niciodata acest lucru :P) cu toate ca avem un dulap plin de haine. Inspiratie ne dispare pur si simplu si ramanem blocate in fata dressingului.
Iti propunem o cale simpla si sigura de a face pace cu hainele fara a realiza un “crater” in buget:

1. Cu-ra-te-nie intre haine

Am obeservat ca de cele mai multe ori cand se intampla sa am sentimentul “nu am cu ce sa ma imbrac” in dulapul meu este haos. Lucrurile nu sunt aranjate, nu mai gasesc nimic.
garderoba cu haine
Primul pas este sa incepi sa scoti totul, sa le sortezi, probezi si dupa o selectie drastica (stiu ca ai o gramada dehaine pe care nu le-ai purtat in ultimele 6 luni… care sunt sansele sa le folosesti in urmatoarele 6?) sa le asezi frumos inapoi.

2. Sortare

pantaloni scurti
La capitolul aranjat, iti recomandam o regula simpla: pantaloni cu pantaloni, fuste cu fuste, bluze cu bluze s.a.m.d. Daca iti place, le poti aranja in functie de nuante ca sa le poti asorta mai usor. Specialistii recomanda acest lucru, mie insa nu-mi place pentru ca intr-un teanc de top-uri albe sau negre nu pot sa-mi dau seama rapid care este cel pe care il caut.

3. Selectie

culori neon
Tot la capitolul aranjare, iti recomandam sa pui pe stratul de jos hainele care iti plac cel mai putin, dar pe care totusi le folosesti, iar cat mai sus la vedere pe cele pe care le indragesti.

4. Piese din puzzle

piese puzzle
Suntem siguri ca au fost zile cand ti-ai dat seama ca din garderoba iti lipsesc niste piese cheie, totusi, cand ai fost la shopping ochii au inceput sa se invarta si ai uitat de ele. Data viitoare noteaza si cand mergi la cumparaturi achizitioneaza aceste piese cheie.

5. Gaseste un croitor

croitor
… bun si mergi regulat pe la el. Poarta haine care iti vin ca turnate si mergi la croitor de fiecare data cand ai nevoie de retusuri. Mai mult decat atat, poti schimba “fata” hainelor de care te-ai saturat: poti scurta o fusta pana la genunchi, o pereche de pantaloni sau de blugi.

6. Piese de baza

pantofi clasici
garderoba usor de manevrat si purtat are nevoie de cateva piese clasice. Pe aceasta lista se afla cu siguranta: o pereche de pantaloni clasici de culoarea neagra, o fusta creion, o camasa alba, topuri albe si crem, pantofi clasici de culoare neagra, LBD-ul si o pereche de blugi care iti vin perfect.

7. Accesorii

accesorii
Cel mai simplu si mai ieftin mod de a transforma o tinuta este cu aujutorul accesoriior. Eu sunt o fana infocata a colierelor statement. Cu ajutorul lor poti schimba o rochie sau un top intr-o secunda. Deasemenea, si cu ajutorul broselor poti faceo magie atunci cand vine vorba de un sacou.

8. Tablita cu inspiratie

fashion board
Sunt sigura ca pe internet, chiar si aici pe Mayra, ai gasit o gramada de tinute care iti plac si te-au inspirat. Iti recomandam sa iti pui langa dressing o tablita cu inspiratie. Aseaza pe ea imagini cu haine si tinute care iti plac cel mai tare si nu uita sa le schimbi odata cu noul sezon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu