sâmbătă, 10 septembrie 2011

Ce putem face impotriva ridurilor?


Vine o vreme in care trebuie sa avem mai multa grija de noi. Si asta nu pentru ca am fi adeptii convinsi ai unui stil de viata sanatos, ci pentru ca timpul isi spune intotdeauna cuvantul. Schimbarea de atitudine poate surveni in urma unor experiente ce ne-au incarcat fizic si sufleteste, a durerilor pe care le resimtim mai des si mai greu sau in urma unei dimineti in care ne privim mai atent in oglinda.
de Marina Rasnoveanu 

Ridurile sunt primul semnal de alarma, prima dovada a faptului ca nimeni nu este pururea tanar. In acel moment ne gandim pentru prima data ce putem face. Sigur, veti spune ca este mult mai usor sa previi decat sa tratezi, ca ar trebui inca de tineri sa adoptam o alimentatie sanatoasa, sa practicam un sport si sa ducem o viata ordonata. Cu toate astea, stim cu totii cat de usor si simplu este sa fii tanar, cat de repede te lasi dus de val si de entuziasm, nestiind ca timpul va brazda si pe fata ta intr-o zi, in viitor, primul rid.

Fie ca faci parte din prima sau a doua categorie, sfaturile de mai jos iti vor fi de mare folos. Si asta pentru ca, urmandu-le, vei avea o sansa impotriva semnelor timpului.
Toata lumea stie ca pentru o piele elastica si fina, trebuie sa ne hidratam. Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi.

1. Evita razele UV!
Este demonstrat stiintific faptul ca expunerea la razele UV (razele solare sau cele de la solar) un timp indelungat, fara aplicarea unei creme de protectie, poate afecta foarte mult structura sau elasticitatea pielii noastre. Asadar, nu te baza pe genele tale bune si ai grija de tenul tau inainte de a te gandi la un bronz de senzatie ce este oricum de moment.

2. Hidrateaza-te!
Toata lumea stie ca pentru o piele elastica si fina, trebuie sa ne hidratam. Bea cel putin 8 pahare de apa pe zi si vei vedea imediat diferenta.

3. Mananca fructe si legume bogate in vitamina C si alimente ce contin Omega3!
Pestele sau produsele din soia ajuta la regenerarea celulelor pielii, prevenind ridurile. Si fructele sau legumele bogate in vitamina C sunt indicate in acest caz. 'An orange a day/ Keeps the wrinkles away' ( O portocala pe zi/ Te fereste de riduri ) am putea reformula noi, asa ca nu uita sa mananci cat mai multe afine, portocale, mere, lamai, capsuni, pepene rosu etc.

4. Acupunctura - o noua metoda revolutionara de tratare a ridurilor
Poate nu te-ai fi asteptat la aceasta veste, insa, pe langa numeroasele afectiuni pe care le poate trata, acupunctura contribuie la estomparea ridurilor, redand elasticitatea si tonusul pielii.
5. Nu fuma, nu bea, nu duce o viata haotica! 
Atunci cand fumezi sunt eliberate enzimele care distrug colagenul si elastina, componente importante ale structurii pielii noastre. Ba mai mult, fumul duce la contractarea vaselor de sange, iar celulele pielii nu mai primesc nutrienti esentiali si nici oxigen. Pe de alta parte, daca ducem o viata dezordonata si nu ne respectam orele de somn, corpul nostru produce o mai mare cantitate de cortizol, hormonul care distruge elasticitatea pielii.

6. Fa-ti periodic masti pentru prevenirea sau atenuarea ridurilor!
Noi iti dam cateva variante, urmand ca tu o sa alegi pe cea potrivia tie:
- Zdrobeste o capsuna, stoarce bine zeama, dupa care amesteca pulpa cu apa de trandafiri. Aplica masca pe fata, lasa timp de o ora, dupa care clateste bine cu apa minerala.
- Amesteca o cantitate egala de suc de lamaie cu glicerina si pune continutul intr-o sticla. Foloseste-l apoi pe post de demachiant, seara.
- Pentru ridurile de la ochi, dar nu numai, maseaza-ti fata timp de cel putin doua minute cu cateva feliute de rosie. Insista asupra pielii din jurul ochilor.
- Tot pentru ridurile de la ochi, castravetele poate face minuni. Asadar, daca te confrunti cu astfel de riduri, aplica pe ochi si pe zona din jurul acestora felii de castravete.

7. Apeleaza si la uleiurile esentiale!
Pe langa mastile preparate din produse naturale, afla ca uleiurile esentiale pot face minuni in lupta cu ridurile. Cele mai recomandate ar fi uleiul de masline, cel de jojoba (folosit la demachiere) sau uleiul de nuc. Tine minte ca uleiurile esentiale rareori se pot folosi nediluate, asa ca citeste mai intai eticheta.

8. Apeleaza la tratamente disponibile in salonele de cosmetica!
Daca nu te-a convins nimic pana acum, atunci ia in calcul si cremele antirid din comert, mezoterapia (injectarea superficiala in piele a unor amestecuri ce ajuta la netezirea si elasticitatea pielii), liftingurile si alte metode de acest gen.
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu