sâmbătă, 10 septembrie 2011

10 sfaturi pentru unghii frumoase si sanatoase 





Se spune ca unghiile sunt cartea noastra de vizita. In ea nu se specifica numarul facultatilor pe care le-am absolvit sau experienta acumulata, ci cat de atenti si preocupati suntem de aspectul nostru. Asta cantareste greu in orice relatie profesionala sau personala pentru ca reprezinta de fapt un alt mijloc de cunoastere.
de Marina Rasnoveanu
Ritmul alert in care traim, lucrul pe computer, banalele treburi casnice sunt toate pretexte sau cauze reale ale unor unghii cu un aspect nu tocmai sanatos. Totusi, trebuie sa fim constienti de importanta acestui detaliu pe care nu il putem 'cosmetiza'. Asadar, pentru a avea unghii frumoase si sanatoase si o carte de vizita 'curata', avem nevoie doar de un mic research printre sfaturile intr-ale manichiurii si pedichiurii.



Iata mai jos cateva dintre cele mai importante si cele mai indemana tipsuri ce te pot ajuta in acest sens:
Fii atent la alimentatie!
Sanatatea noastra se reflecta in par si unghii. O dieta saraca in vitamine va duce la unghii crapate, lipsite de stralucire. Asadar, consuma alimente bogate in calciu, vitamina A, E, B, fosfor si proteine. Zarzavaturile de primavara contin fier ce au rolul de a intari unghiile si de a le reda vitalitatea. Sucul de fructe, cu precadere cel de morcovi este indicat impotriva ruperii unghiilor, ca si scoicile, produsele lactate, nucile sau semintele de dovleac.
Hidrateaza-ti si maseaza-ti unghiile!
Chiar daca nu realizam, ori de cate ori aplicam unghii false, oja, lac de unghii si apoi acetona, agresam unghia. Tocmai de aceea este necesar ca periodic sa masam unghiile cu o crema speciala. In acest sens sunt recomandate uleiul de masline si cremele ce contin unt de shea, aloe vera, ceai alb, ceai verde, vitamina A sau E.
Alege-ti cu grija incaltamintea potrivita!
Atunci cand iti achitionezi o noua pereche de incaltaminte gandeste-te in primul rand la forma piciorului tau. Daca iti cumperi pantofi prea largi sau prea strimti, unghiile tale vor avea de suferit, fapt ce va duce fie la infectii, fie la deformarea piciorului. De asemenea, este recomandat sa aerisesti perechea sau perechile de incaltaminte pe care le folosesti intr-un sezon si, pe cat se poate, sa porti sosete din bumbac.
Semnele particulare – posibile indicii ale unor boli mai grave
Daca te intrebi cum trebuie sa arate o unghie sanatoasa, iti spunem noi: uniforma in culoare, fara pete sau alte semne distinctive. Daca, de exemplu, ai unghiile foarte intoarse, galbui sau albe, cu tot felul de pete, afla ca trebuie sa consulti un specialist pentru ca aceste semne pot arata prezenta altor boli mai grave.
Nu iti roade unghiile!
Incearca sa iti 'tratezi' nervozitatea sau emotiile altcumva pentru ca acesta este ticul cel mai daunator, mai ales atunci cand iti doresti unghii frumoase si sanatoase!
Atentie la unghiile false!
Bineinteles, aplicarea unghiilor false agreseaza intr-o oarecare masura unghia naturala, existand un risc sporit de infectii. Respecta intocmai sfaturile manichiuristei cu privire la intretinerea unghiilor false si tine minte ca decolorarile verzui sunt semnalul unei infectii serioase.
Nu-ti taia cuticulele!Mult timp s-a crezut ca prin taierea cuticulelor dai un aspect mult mai frumos si mai ingrijit unghiei. Nimic mai neadevarat, pentru ca prin taierea cuticulelor nu faci altceva decat sa distrugi radacina. Cuticulele au o importanta sporita in cresterea unghiilor asa ca ele trebuie doar impinse spre baza unghiei. Recomandata ar fi si masarea lor cu vitamina A, E, uleiuri sau creme speciale.
Foloseste lamaia pentru albirea unghiilor!
Ti se pare ca unghiile tale au o nuanta prea inchisa? Afla ca sucul de lamaie poate indeparta unele pete de pe exteriorul unghiei, albind intreaga suprafata. Tot ce trebuie sa faci este sa masezi usor unghiile cu o felie de lamaie sau sa le inmoi in apa in care ai turnat in prealabil cateva picaturi de lamaie.
Poarta manusi de protectie!
Spalatul vaselor sau gradinaritul sunt actiuni comune ce ne pot afecta unghiile. Chimicalele din substantele folosite, contactul cu diverse medii in care se afla bacterii pot creste riscul aparitiei unor infectii la nivelul unghiilor sau pur si simplu pot contribui la deteriorarea acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu