Ritualul personal de infrumusetare nu trebuie sa implice un efort prea mare din partea noastra. Frumusetea tenului consta in: simplitate, naturalete si prospetime. Afla care este cel mai practic si uzual ritual de infrumusetare pentru a obtine o piele radianta, sanatoasa si frumoasa:
de Alina Aduducai
1. Demachierea
It's a must! Curata-ti tenul de doua ori pe zi (o singura data daca ai tenul uscat) folosind un demachiant natural, potrivit pentru tipul tau de ten; pune cateva picaturi de ulei esential de trandafir si suc natural de portocala pentru a-ti curata mai eficient tenul, dar si pentru o mini sedinta de aromoterapie. Demachierea este indicata in special inainte de culcare, deoarece corpul secreta toxine prin piele in timpul somnului. Daca porii sunt acoperiti cu make up sau impuritati, acest lucru faciliteaza aparitia punctelor negre sau acneei. Pielea trebuie sa respire in timpul somnului.
2. Hidratarea
Dupa demachiere pasul imediat urmator trebuie sa fie hidratarea. Fie ca ai un ten gras, mixt sau uscat, hidratarea este esentiala. Asa cum noi trebuie sa mancam indiferent de silueta, asa si tenul trebuie hidratat indiferent de tip. Acest pas pregateste tenul pentru urmatoare etapa:
3. Tintirea
Fie ca e vorba de riduri, acnee, pete sau alte imperfectiuni ale pielii, pasul 3, tintirea, trebuie facuta numai dupa ce am curatat si hidratat tenul. Multe dintre noi aplicam, de regula, o crema antirid imediat dupa ce ne-am demachiat. Pas gresit, deoarece tenul nefiind hidratat, crema de tintire pe care o aplicam ramane in straturile superficiale ale tenului, nemaiputand ajunge la problema: rid, acnee, pata, etc. Crema, lotiunea sau serul de tintire trebuie aplicat local, pe zona afectata si doar in cazuri exceptionale pe toata fata (de regula, producatorii specifica pe ambalaj daca produsul poate fi folosit pe toata fata).
4. Miscarea sau exercitiile
Incearca sa faci putina miscare afara pentru a-ti oxigena celulele cu aer proaspat. Prin transpiratie facilitezi eliminarea impuritatilor din organism. Poti incerca alergatul prin parc, mersul pe bicicleta, skating (daca esti adepta) sau orice alta forma de miscare care imbunatateste toleranta cardiovasculara. Daca locuiesti in oras, incerca sa gasesti un loc verde - parc sau spatiu - unde poti face aceste exercitii. Daca locuiesti intr-un oras foarte poluat, iti recomand o sala de fitness sau chiar propria locuinta.
5. Somnul
Indiferent ce tratamente aplici tenului, daca nu te odihnesti suficient de mult, tenul tau va arata mereu tern, palid, obosit, lipsit de stralucire. Somnul este unul dintre principalele secrete ale tenului impecabil.
6. Lumina solara
10 - 15 min de cateva ori pe saptamana de expunere solara fara protectie este esentiala sanatatii oaselor si pielii. Soarele ajuta corpul sa absoarba calciul in organism, datorita abilitatii pielii de a transforma razele solare in vitamina D. Expunerea solara ajuta la vindecarea eczemelor, psoriazisului, acneei si energizeaza corpul. In plus, razele caldute de soare iti vor da o stare placuta de bine. Daca dermatologul tau te-a sfatuit sa eviti complet soarele, alte surse de vitamina D pot fi: galbenusul de ou, ficatul de peste, soia, laptele, somonul, sardinele sau heringul.
7. Apa
Tot ceea ce ne intra in organism, voit sau nevoit, trebuie sa si iasa, iar apa ajuta la stabilizarea tuturor lucrurilor in organism. Impuritatile, daca nu sunt eliminate prin organele specifice (rinichi, ficat, plamani si intestin gros) vor gasi cai alternative de evacuare: prin piele (denumita si 'al treilea rinichi'). Cosurile si iritatiile se pot dezvolta atunci cand corpul incearca sa 'elimine deseurile' prin piele. Minim 2 litri de apa pe zi, combinati cu o dieta sanatoasa, vor ajuta la 'curatarea' corpului de toxine si-ti vor regla tranzitul intestinal. Consumul de apa iti pastreaza, de asemenea, pielea perfect hidratata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu